Politie Zeeland


---


O-2197-2007 Baldadigheid in Goes
Op de Grote Markt in Goes werden zaterdag om 04.30 uur een 18-jarige inwoner van de gemeente Borsele en een 21-jarige Middelburger aangehouden.
De 18-jarige werd aangehouden omdat hij op heterdaad betrapt werd bij het vernielen van een marktkraam. De 21-jarige bemoeide zich met de aanhouding en gaf geen gevolg aan een bevel tot verwijdering. Ook sloeg hij beledigende taal uit richting de agenten.

O-2198-2007 Brand in Wemeldinge
Vrijdag omstreeks 21.00 uur brak brand uit in een bijgebouw van de receptie van een vakantiepark op de Binnendijk in Wemeldinge.
Brandweer Wemeldinge en brandweer Kapelle kwamen ter plaatse om de brand te blussen. Het gebouw, waarin fietsen en rolcontainers met linnengoed stonden, is volledig uitgebrand. De buitenzijde van het receptiegebouw raakte door de brand beschadigd. Waardoor de brand is ontstaan is niet bekend.

W-2199-2007 Diefstal bromfiets, Middelburg
In de nacht van vrijdag op zaterdag werd op het Parelplein in Middelburg een bromfiets gestolen.
De bromfiets die op stuurslot stond en was voorzien van een werkend alarm, is een zwarte Yamaha Aerox met kenteken DS048P. De waarde is meer dan duizend euro.

Z-2200-2007 Controles in Zeeuwsch-Vlaanderen
In de nacht van vrijdag op zaterdag werd alcoholcontrole gehouden op de volgende locaties: de Rondweg in Sluis, de Maaidijk in Oostburg. De Zuidzandseweg in Cadzand, de Westerscheldetunnelweg in Hoek en de Buitenhaven in Terneuzen.
In totaal moesten 180 bestuurders blazen. Twee van hen hadden teveel gedronken, zij kregen elk een rijverbod.

Een 27-jarige automobilist in Hulst werd zaterdag om 02.50 uur in de Beethovenstraat in zijn woonplaats betrapt op rijden onder invloed.
De man had meer dan 3 1/2x de toegestane hoeveelheid alcohol gedronken en zal zijn rijbewijs moeten inleveren.

Vrijdagavond tussen 18.00 en 22.30 uur werd een verkeerscontrole gehouden op de Binnenvaartweg in Terneuzen. Er werden de volgende bekeuringen uitgeschreven:
1x geen rijbewijs (kunnen) tonen; 2x niet dragen van de gordel; 1x defect remlicht; 2x voor het voeren van mistverlichting; 2x voor fietsers door het rode licht; 1x snelheidsoverschrijding en 1x voor het urineren op de openbare weg. Verder werden drie, nog openstaande, boetes geïnd en waren drie personen in het bezit van verdovende middelen, die in beslag werden genomen.





Politie Zeeland