TROS

Afdeling Marketing & Communicatie
Hilversum, 29-10-2007

Televisie
OPGELICHT?!
Uitzending dinsdag 30 oktober
Nederland 1 - 21.05 uur

OPGELICHT?! EN GEDUPEERDEN CONFRONTEREN
MALAFIDE AANNEMER

Aannemer Marc B. heeft veel ervaring met verbouwen, lijkt overal verstand van te hebben en doet onweerstaanbare aanbiedingen. Als hij je huis verbouwt, is er echt "maatwerk" geleverd. Of verbouwt hij met zijn gladde praatjes alleen je portemonnee?

De 35-jarige Marc B. uit Nijmegen heeft een lange carrière in de bouw achter de rug. Al op 20-jarige leeftijd start hij een eigen bouwbedrijf, VAB Investments, op naam van zijn moeder en vrouw Ilse. Daarna start B. de BV's Rucaro en Bolema. Telkens wanneer zijn bedrijven op de fles gaan, vertrekt Marc met honderdduizenden euro's en blijven de gedupeerden met lege handen achter.

B. vertelt zijn curator dat hij vertrekt naar Zuid-Amerika om een nieuw leven te beginnen, maar niets is minder waar. Marc maakt een frisse start door de eenmanszaak Robé op te zetten, weer op naam van zijn vrouw. Na een jaar gaat ook dit bedrijf over de kop en opnieuw is er voor de curator geen cent te halen. Marc laat de achterblijvers zitten met openstaande rekeningen van bijna 100.000 euro.

VAB Bouw
Marc begint in 2006 zijn huidige bedrijf, VAB Bouw en Onderhoud, en schrijft het bij de Kamer van Koophandel in bij zijn schoonvader in Nijmegen. In een periode van negen maanden weet hij met scherpe offertes een aantal projecten binnen te halen, maar stelt telkens met smoesjes de bouw uit totdat hij bijna het hele bedrag heeft geïncasseerd. Dan horen de opdrachtgevers niets meer van de aannemer. De teller van gedupeerden die zich bij OPGELICHT?! hebben gemeld staat inmiddels op ruim 90.000 euro.

OPGELICHT?! zoekt Marc B. op, samen met vijf van zijn teleurgestelde opdrachtgevers.

Presentatie: Antoinette Hertsenberg

Voor meer informatie: www.opgelicht.nl