Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom 20 oktober

BERGEN OP ZOOM, 20 oktober 2007

Bijrijder uit auto de weg op geslingerd na ongeluk

BERGEN OP ZOOM: Zaterdagmiddag vond rond 13.30 uur een eenzijdig ongeval plaats op de A58, Randweg Oost, ter hoogte van hectometerpaal 237. Een auto met twee inzittenden haalde met hoge snelheid rechts een auto in die op de linkerbaan reed. De auto belandde in de berm, reed met 150 km/uur tegen een verkeersbord, tolde om zn as en sloeg enkele malen over de kop. De 33-jarige bijrijder uit Den Bosch werd hierbij uit de auto geslingerd en kwam op de rechterrijbaan terecht. Verschillende weggebruikers stopten om hulp te verlenen, onder andere om het aankomende verkeer te waarschuwen dat er iemand op de weg lag. De 30-jarige bestuurder uit Antwerpen zat nog achter het stuur en is door de brandweer uit de auto gehaald. Beide slachtoffers zijn gewond naar het Lievensbergziekenhuis overgebracht. De bestuurder bleek zware verwondingen aan zijn hoofd te hebben. De politie heeft verschillende getuigen gehoord over de toedracht van het ongeluk.

Scooterbestuurder laat fietsster gewond achter na aanrijding

HALSTEREN: Zaterdagmiddag rond 12.40 uur reed een 54-jarige vrouw uit Halsteren over de Kastanjelaan, komend uit de richting van de Wouwseweg. Zij verleende geen voorrang aan de bestuurder van een scooter die van rechts kwam. Een aanrijding was niet meer te voorkomen. De bestuurder van de scooter is na de aanrijding doorgereden zonder hulp te verlenen aan de gewonde fietsster. Dit is strafbaar. Het slachtoffer is met een ambulance overgebracht naar het Lievensberg ziekenhuis. De scooterrijder wordt opgeroepen om zich alsnog te melden bij de politie.

Politie houdt man aan voor drugsbezit

ROOSENDAAL: De politie controleerde zaterdagochtend rond 03.30 uur een 23-jarige bestuurder van een auto op de Jan Vermeerlaan. Hij bleek in het bezit te zijn van diverse zakjes waarin vermoedelijk amfetamine zat en een fles met daarin vermoedelijk vloeibare amfetamine. De man is aangehouden en de harddrugs zijn in beslag genomen. De technische recherche onderzoekt de drugs.

Jongen aangehouden bij geldinzameling

ROOSENDAAL: De politie kreeg vrijdagavond rond 18.10 uur de melding dat een jongen liep te venten op de Taconietdijk. Hij ging de deuren langs om geld in te zamelen voor een stichting die kinderen zou helpen hun droomwens te vervullen. De 14-jarige Rotterdamse jongen bleek zich niet te kunnen legitimeren en is aangehouden. Hij werd vergezeld door een 25-jarige Rotterdammer die meerdere mensen naar Roosendaal had meegenomen voor hetzelfde doel. Geef niet zo maar geld aan collectanten, ook al hebben ze mooie brochures bij zich. Vraag bij twijfel altijd naar een identificatiebewijs.

Dronken bestuurder mist afslag

WOUW: De politie trof vrijdag rond 16.40 uur na een melding, een bestuurder van een bestelbusje schuin op de weg van de toerit naar de A58 richting Roosendaal. Waarschijnlijk reed hij op de A58 en heeft hij te vroeg de afrit genomen. Ambulancepersoneel had moeite om de man te onderzoeken. Hij bleek zo veel te hebben gedronken dat hij niet in staat was om te blazen op het buisje voor de ademanalyse. De bestuurder is aangehouden en mocht het op het politiebureau later nog een keer proberen. De uistlag was 790 ug/l, wat betekent dat zijn rijbewijs direct is ingetrokken.

Beginnend bestuurder moet rijbewijs inleveren

FIJNAART: Rond 3.25 uur controleerde de politie een beginnende bestuurder op de Oude Heijningsedijk. De 21-jarige man uit Dinteloord bleek te diep in het glaasje te hebben gekeken en blies 490 ug/l. Hij mocht direct zijn rijbewijs inleveren.

Politie houdt man aan voor mishandeling ex-vriendin

BERGEN OP ZOOM: Een 29-jarige vrouw is vrijdagavond rond 20.00 uur in haar huis mishandeld door haar voormalige vriend. De 25-jarige man uit Bergen op Zoom probeerde haar keel dicht te knijpen en gooide haar op de grond. Ook een andere aanwezige werd geslagen en tegen de grond gegooid. De politie heeft de 25-jarige man aangehouden. Het slachtoffer heeft aangifte gedaan van mishandeling.

Politie onderzoekt autobranden

BOSSCHENHOOFD: Zaterdagochtend rond 05.00 uur kwam bij de Gemeenschappelijke Meldkamer de melding binnen dat er een auto in brand stond aan de Pastoor van Breughelstraat. De brandweer rukte uit met een tankautospuit om het vuur te blussen. Het is nog onduidelijk hoe de brand is ontstaan. De politie sluit brandstichting niet uit. De technische recherche onderzoekt de toedracht. De eigenaar van de auto doet aangifte. Een half uur later bleek er verderop aan de Pastoor van Breughelstraat een party-tent in brand te zijn gestoken. De politie onderzoekt de relatie tussen meer brandjes de afgelopen tijd in Bosschenhoofd.

Bestuurder gewond na missen bocht

HALSTEREN: Een 31-jarige bestuurder uit Bergen op Zoom is zaterdagochtend rond 07.30 uur gewond geraakt nadat hij op de Ligneweg een bocht had gemist. Zijn auto raakte van de weg en belandde op de kop in een sloot. Het slachtoffer wist zichzelf te bevrijden. Een ambulance heeft hem met een hoofdwond naar het Lievensbergziekenhuis gebracht. De auto is uit de sloot getakeld.

Auteur: Manon Erkens