PVO organiseert Najaarsconcert en Big Band Night

20 en 27 oktober in het teken van "de vele gezichten van PVO"

Onder het motto: "de vele gezichten van PVO" presenteert Big Band Blow op zaterdagavond 20 oktober "Big Band's Night in Town". Dit spetterende optreden is een "thuiswedstrijd", u bent namelijk van harte welkom in het eigen gebouw van muziekvereniging PVO aan de Rembrandtlaan 9 in Soest. Het weekend daarna op zaterdagavond 27 oktober is in het Griftland College het Najaarsconcert van PVO. Tijdens dit concert laten het harmonieorkest, de leerlingen, de slagwerkgroep en de Eemlander Blaaskapel van zich horen.

Swingen
Tijdens het spetterende concert "Big Band's Night in Town" zal stil zitten erg moeilijk zijn. Naast traditionele big band muziek bestaat het repertoire uit latin-, funk- en popmuziek. BBB heeft menig evenement tot een swingende gebeurtenis gemaakt. Deze avond zal ook "R9" te horen zijn. Deze zevenman's formatie is een swingend combo. Van een Schlager maken ze een Swing, van een Popliedje een vette Funk en van een Rocknummer bijna meditatiemuziek. R9 speelt voornamelijk als aanvulling tijdens optredens met de Big Band Blow, zoals ook op 20 oktober, maar treden ook "zelfstandig" op.

Solisten
Big Band Blow heeft twee solisten uitgenodigd om de zang te verzorgen tijdens "Big Band's Night in Town". Roos Faas heeft al eerder gezongen met Big Band Blow en doet dat ook deze avond weer met veel plezier. De dirigent en pianist van Chorus Line, Mark Omvlee, is ook van de partij. Big Band Blow en Chorus Line hebben al enkele concerten samen gegeven, maar nu mag Mark Omvlee het alleen doen.

Najaarsconcert
Zaterdagavond 27 oktober speelt PVO in het Griftland College. Voor de pauze wisselen de slagwerkgroep, o.l.v. Martin Oosterdijk, en het harmonieorkest, o.l.v. Peter Rieken, elkaar af. De leerlingen van zowel het orkest als het slagwerk hebben ook een plek gekregen in het concert. Na de pauze is de beurt aan de Eemlander Blaaskapel, o.l.v. Adri Verlaan. Dit jaar staat hij maarliefst 10 jaar voor de Blaaskapel. Met succes, want vorige maand wisten zij de eerste prijs binnen te slepen op het Heikneuter Blaasfestival is Austerlitz.

Vrije toegang
Big Band Blow begint 20 oktober om 20.00 uur. De toegang is gratis. Wanneer u zich aanmeldt via bigbandblow@pvosoest.nl, weten we op hoeveel gasten we kunnen rekenen. In verband met de parkeervoorzieningen willen we u vragen zo veel mogelijk op de fiets te komen. De locatie is Rembrandtlaan 9 in Soest. Het Najaarsconcert op 27 oktober begint ook om 20.00 uur. De toegang is gratis. Het concert is in het Griftland College aan de Noorderweg in Soest.