Universiteit van Amsterdam

Gepubliceerd op 29 oktober 2007

Kennis voor de Stad brengt wetenschap en bestuur samen

Ontmoeting tussen gemeente en Amsterdamse universiteiten

Gepubliceerd op 29 oktober 2007

De Universiteit van Amsterdam (UvA) en de Vrije Universiteit (VU) organiseren op 2 november gezamenlijk Kennis voor de Stad, een ontmoeting tussen bestuurders en topambtenaren van de gemeente Amsterdam en de stadsdelen, en bestuurders en topwetenschappers van de twee universiteiten. Dit gebeurt op uitnodiging van de gemeente.

De UvA en de VU staan midden in de Amsterdamse samenleving. Ze zijn betrokken bij de stad en zetten hun kennis graag in voor de ambities die Amsterdam heeft. Door samenwerking tussen de gemeente Amsterdam, de UvA en de VU kunnen wetenschappelijke kennis en bestuurlijke praktijk elkaar versterken.

Na de opening door burgemeester Job Cohen zal Erik Gerritsen, kennisambassadeur namens de gemeente Amsterdam en voormalig gemeentesecretaris, UvA-collegevoorzitter Karel van der Toorn en VU-rector magnificus Lex Bouter introduceren. Vervolgens zullen de ruim 170 aanwezigen deelnemen aan negen masterclasses, waarin wetenschappers van UvA, AMC, VU en Vumc met de Amsterdamse ambtenaren in gesprek gaan over vernieuwende wetenschappelijke inzichten rond actuele vraagstukken. Voor deze masterclasses hebben medewerkers van de gemeente de volgende thema's aangedragen: een creatieve stad; stimulansen voor ondernemerschap; Amsterdam als bètastad; duurzaam ondernemen; gezondheid en levenswetenschappen, gezondheid en lifestyle; metropoolontwikkeling; veiligheid en conflicthantering en sociale cohesie.

De bijeenkomst vindt plaats op vrijdag 2 november van 14.00 tot 17.15 uur in de Boekmanzaal van het Stadhuis, Amstel 1, Amsterdam.