Ingezonden persbericht




Persbericht

Bep organiseert zwerfvuilactie!

Buurtbeheerbedrijf Cambio organiseert binnenkort een tweede schoonmaakactie in Doesburg: de zwerfvuilactie van Bep. Bep roept alle bewoners op van de wijken De Ooi en Zuidelijk Molenveld om op zaterdag 20 oktober van 10.00 uur tot 13.00 uur te helpen met het opruimen van zwerfvuil in de buurt. Om 10.00 uur verzamelen de deelnemers zich bij de Stadswerf waar wethouder Jansen het startsein zal geven. Na het opruimen is het tijd voor feest: tussen 13.00 en 16.00 uur zijn er workshops, een springkussen, bungeerun, hapjes, enz. bij het nieuwe pand van Cambio op de Koppelweg 22. Kinderen kunnen in groepjes meedoen. Uiteraard is er een prijs voor het groepje met de hoogste berg afval. De zwerfvuilactie is de afsluiter van de Feel Good Week.

Onder het motto 'samen werken aan de buurt. dàt werkt' is de zwerfvuilactie tot stand gekomen in eendrachtige samenwerking met de Wijkraad De Ooi, Breedtesport, Stichting Wind, Stadswerf, Stichting Radar, Woonservice IJsselland, de Horizonschool, De Montessori Anne Frankschool, Basisschool De Ark en natuurlijk gemeente Doesburg. De bedoeling is om bewoners van de twee aandachtswijken te stimuleren bewuster te worden van het zwerfvuilprobleem en om ook zelf actie te ondernemen.

Van 15 tot en met 20 oktober is er de Feel Good week die in het teken staat van gezond leven. Een gezonde en schone leefomgeving is daarbij ook een voorwaarde. Daarom willen we alle bewoners uit De Ooi en Zuidelijk Molenveld oproepen om mee te komen helpen om de wijken schoon te maken. Dit kun je doen door het inschrijfformulier dat in de huis aan huis verspreide folder zit, in te leveren of op te sturen naar Cambio, Koppelweg 22. Kinderen van groep 7 en 8 kunnen zich opgeven in groepjes van maximaal 5 plus begeleider voor de spannende zwerfvuilwedstrijd.

Alle deelnemers krijgen om 10.00 uur bij de Stadwerf materialen en een eventuele route om mee op pad te gaan. Daarna kunnen de deelnemers vanaf 12.00 uur terecht bij Cambio voor een vers gemaakt kopje soep, aangeboden door Stichting Radar in het kader van hun 'Schuuf 'es an' project. En ook is er voor iedereen een lekker broodje.

Alle kinderen krijgen voor elke ingeleverde vuilniszak met zwerfvuil cambimuntjes. Daarbij komt dat het groepje met de hoogste berg afval door wethouder Bouman om 13.00 uur onderscheiden wordt met een ere Bepje. Deze kinderen worden de allereerste Cambio ereleden van Doesburg. Alle winnaars krijgen uiteraard ook een leuke prijs. Vanaf 12.00 uur kunnen de kinderen de verdiende cambimunten inleveren bij de bungeerun, de skelters en/of er iets lekkers mee halen. Vanaf 13.00 uur kunnen ook kinderen die niet meegedaan hebben op de bungeerun en met de skelters spelen, alleen zij betalen dan E0,20 per activiteit. Hopelijk motiveren we ze zo om de volgende keer gewoon mee te doen.

Cambio is een buurtbeheerbedrijf uit Deventer, ingehuurd door de gemeente Doesburg. In het kader van het Kleine Stedenbeleid ondersteunen wij bewoners in de wijken De Ooi en Zuidelijk Molenveld met projecten op het gebied van leefbaarheid. Daarnaast coördineert Cambio het Springplankproject. Hierin doen mensen die langdurig werkeloos zijn meer werkervaring op, en verwerven zo een nieuwe kans op de arbeidsmarkt. U kunt ze regelmatig in opdracht van de Stadswerf zwerfvuil zien verwijderen om de stad mooi opgeruimd te houden.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Noot voor de redactie: (