Gemeente Leeuwarden

Uniek wiskundig keramiek in St. Joseph Galerie

De St. Joseph Galerie in Leeuwarden start zaterdag 20 oktober met de thema- expositie 'Mathematical Ceramics'. Deze unieke internationale tentoonstelling wordt om 15.00 uur officieel geopend door Yvonne Bleize, wethouder cultuur van de gemeente Leeuwarden.

Op de expositie exposeren 18 keramisten uit heel europa; België, Denemarken, Duitsland, Engeland, Nederland, Oostenrijk en Zwitserland. De geometrische basisvormen als lijn, vierkant, cirkel en varianten hierop worden door iedere deelnemer, op geheel eigen en gevoelsmatige wijze, verwerkt. Hierdoor ontstaan steeds nieuwe uitdrukkingsvormen. De genoemde basisvormen worden sinds het begin van de mensheid gebruikt in zowel de magie, godsdienst, politiek, ambacht, architectuur en kunst.

De feestelijke openingsmiddag zal muzikaal worden omlijst door Margreet Bark op harp. De expositie duurt tot en met 22 december. Het is uniek dat werk van zoveel kunstenaars, uit zoveel verschillende Europese landen, van dit hoge niveau bij elkaar is gebracht, in één grote tentoonstelling.

De tentoonstelling is inhoudelijk een voorproefje op het congres Bridges dat in juli 2008 in Leeuwarden gehouden zal worden. Bridges is het jaarlijks terugkerende internationale platform voor kunstenaars en wetenschappers die zich op het grensvlak van wetenschap, kunst en techniek begeven.


----------




Gemeente Leeuwarden