presentatie rietveld kinder-kratstoel

18/10/2007 13:07



Bebob Design BV



geacht journaille,

a.s. zaterdag vindt op de prinsengracht de amsterdamse presentatie van de door gerrit rietveld ontworpen kinder krat stoel door de familie rietveld plaats.

rietveld is mogelijk straks écht wereldberoemd; niet alleen bij architecten, design-freaks, verzamelaars en musea, maar ook bij het grote publiek in bijvoorbeeld japan en de verenigde staten. want ... de familie rietveld brengt een originele kinder-krat-stoel van gerrit rietveld op de markt !!

deze "nieuwe" stoel vormt mogelijk de basis van de internationale doorbraak van rietveld by rietveld en zal in dat geval de originele rietveld exemplaren enorm in waarde doen stijgen. In het FD van vorige maand was een 3 pagina aan de stijgende waarde van design stukken.

het geheim achter de internationale doorbraak :
de stoel, een prachtig, in nederland vervaardigd product, zit in een mooie, aantrekkelijk ogende, handzame verpakking, als simpel bouwpakket ; een paar boutjes en klaar ! dit maakt het tot een ideaal geschenk, gemaakt door de enige internationale naam van faam binnen deze wereld en zal snel wereldwijd worden verspreid. temeer daar de prijs (169) erg aantrekkelijk is. rietveld zal, conform zijn gedachtegoed, een breder publiek bereiken dan tot nu en aangezien de internationale markt uiteindelijk de veilingwaarde bepaalt is de kans groot dat bij een volgende rietveld veiling de prijzen aanzienlijk hoger zullen zijn, waar tot nu slechts musea en verzamelaars bieden. bedrijven in japan en de verenigde staten zijn maatgevend, wanneer het gaat om internationale prijsstelling, zoals we enkele jaren geleden zagen bij de schilderijen van vincent van gogh.

zaterdag 20 oktober 2007 van 11uur tot 18 uur komen erven van de familie de door "rietveld by rietveld" vervaardigde certificaten signeren tijdens de amsterdamse presentatie van deze stoel bij bebob design (www.bebobamsterdam.nl) op de prinsengracht 764 te amsterdam.

bebob design, zoals het fd schreef : "al een kwart eeuw de toonaangevende winkel voor vintage design" heeft beslag weten te leggen op de lage nummers van deze stoel, hetgeen een meerwaarde betekent. a.s. zaterdag zijn de nummers vanaf nummer 26 te koop m.u.v. 30, 40, 50 en 60.

nummer 1 t/m 10 is voorbehouden aan de familie. vanaf 11 t/m 60 is in het bezit van bebob design. 11 t/m 25 is gereserveerd door bebob design voor speciale gelegenheden. nummer 12 is gereserveerd omdat het jaar 2012 gepland is als het jaar, waarop door enkele grote partijen een marketing concept gelanceerd zal worden, waarbij een aanval wordt gemaakt op de armoede, wereldwijd. nummer 13, bijvoorbeeld, wordt nu beschikbaar gesteld door bebob design aan stichting apa en zal komende maanden worden geveild op de binnenkort te lanceren nieuwe site van bebob. t.b.v. stichting apa, een stichting, welke gevoed wordt door bebob en die zich bezig houdt met hulp aan fysiek beperkte jongeren uit de armste lagen in azië.





http://www.bebobamsterdam.nl