Ingezonden persbericht


Persbericht

17 oktober 2007

Sportklimmer Ten Sijthoff verovert A-status NOC*NSF

Sportklimmer Casper ten Sijthoff heeft de topsport A-status van het NOC*NSF toegekend gekregen. Vorige maand wist de 26-jarige Amsterdamse klimmer tijdens het WK Sportklimmen een zevende plaats te behalen bij de discipline boulderen. Omdat sportklimmen een erkend categorie 1 topsport is en Ten Sijthoff in de top acht eindigde maakte hij aanspraak op de topsportstatus.

Casper ten Sijthoff is meervoudig Nederlands Kampioen Sportklimmen. Sinds vorig jaar richt hij zich naast het routeklimmen ook op het boulderen waarbij hij de laatste tijd erg goed presteert. Niet alleen werd hij zevende op het WK, hij wist zich eerder deze maand ook met een eerste plaats te kwalificeren voor het NK Boulderen.

Ten Sijthoff is op 20 oktober in actie te zien tijdens het NK Sportklimmen (Lead) in Amsterdam.

Op 8 december strijd hij om de Nederlandse titel bij het boulderen tijdens het NK Boulderen in de Effenaar in Eindhoven.

De in Innsbruck woonachtige Jorg Verhoeven bewees tijdens het WK met zijn twee bronzen medailles terecht door het NOC*NSF als een groot sporttalent gezien te worden. Hij behoud ook dit jaar weer zijn High Potential status.

Disciplines

Lead (Routeklimmen) Het met touw beveiligde (voor)klimmen van routes tot een hoogte van ongeveer 20 meter. Vooral tactiek, techniek en uithoudingsvermogen bepalen het eindresultaat. De klimmer die het hoogst in de route komt wint.

Boulderen In korte routes (boulders) wordt er op klimwanden van zo'n vijf meter hoog geklommen. Hierbij worden geen touwzekeringen gebruikt, voor de veiligheid liggen er valmatten op de grond. Winnaar is de klimmer die de boulders in zo min mogelijk pogingen klimt.

Meer informatie

Nederlandse Klim- en Bergsport Vereniging

http://www.nkbv.nl

Website Casper ten Sijthoff

http://www.caspertensijthoff.nl

Koninklijke Nederlandse Klim- en Bergsport Vereniging Postbus 225
3440 AE Woerden

Joost Hofman
t +31 (0)348-484075
m +31 (0)6-28179968
e joost.hofman@nkbv.nl
w http://www.nkbv.nl