Gemeente Elburg


Zaterdag 20 oktober gratis museum dag

Op zaterdag 20 oktober brengt gedeputeerde Annelies van der Kolk een bezoek aan het museum in Elburg. Het bezoek is een onderdeel van de Gelderse gratis museumdag.

Tijdens deze dag zijn ruim 50 Gelderse musea gratis toegankelijk voor het publiek. Als gezamenlijk motto hanteren de musea `helden en heldinnen'.
Vanaf 13.00 uur is Annelies van der Kolk in het gemeentemuseum van Elburg. Daar is de held van de dag Arent toe Boecop. Hij ontwierp aan het eind van de 14e eeuw de plattegrond van Elburg, in opdracht van de hertog van Gelre. Het stratenpatroon van die tijd is nog steeds herkenbaar.

De gratis museumdag is een initiatief van Provinciale Staten en wordt dit jaar voor de tweede keer georganiseerd. Het doel is om veel meer mensen kennis te laten maken met de cultuur-historische schatkamer in Gelderland. Vorig jaar trok de gratis museumdag vele duizenden extra bezoekers. Bijna alle Gelderse musea zetten hun deuren op zaterdag 20 oktober gratis open. Op www.gratismusemdag.nl is te lezen om welke musea het gaat.
De Gelderse Staten maken deze dag mogelijk met een bijdrage van EUR 150.000,-