Ingezonden persbericht


debalie | centrum voor cultuur en politiek
Zaterdag 20 oktober | 19.00, 20.30, 22.00 uur | multimediale opera

Nederlandse première in De Balie:
NABAZ'MOB - Een opera voor 100 draadloze konijnen

Op zaterdag 20 oktober a.s. zullen mediakunstenaar Antoine Schmitt en componist Jean-Jacques Birgé in De Balie de Nederlandse première presenteren van Nabaz'mob, een opera voor honderd draadloze konijnen in drie bedrijven.

Nabaz'mob is een muzikaal en choreografisch spektakel op het snijvlak van objecttheater, mediakunst en nieuwe muziek. Het is door zijn 'magische' toegankelijkheid ook voor kinderen erg leuk; honderd Nijntjes in een digitaal netwerk, als het ware!

Hoofdrolspelers in deze opera zijn de zogeheten Nabaztags - draadloze (WiFi)-konijnen, ontwikkeld door het Franse bedrijf Violet. De Nabaz'mob opera is een modern muziekstuk uitgevoerd door knipperende konijnen met roterende flaporen. Het vormt tegelijkertijd een prachtige metafoor voor het toekomstscenario van intensieve digitale connectiviteit (RFID en het "internet der dingen") dat dit weekend centraal staat in De Balie.

Nabaz'mob vormt onderdeel van het tweedaagse programma "Recalling RFID" dat De Balie in samenwerking met het Instituut voor Netwerkcultuur (INC) organiseert op vrijdag 19 en zaterdag 20 oktober a.s. Met seminars, workshops en deze smart opera wordt de aandacht gevestigd op RFID (radio frequency identification), een nieuwe draadloze technologie die ingrijpend onze perceptie van publieke ruimte verandert.

Na Parijs en New York, nu ook in Amsterdam.

De Balie
http://www.debalie.nl

Nabaz'mob
http://nabazmob.free.fr

Praktische informatie
Plaats: De Balie, Kleine Gartmanplantsoen 10, 1017 PR Amsterdam Tijd: zaterdag 20 oktober, 19.00, 20.30, 22.00 uur Prijs: 3,50 euro
Duur/lengte: circa 30 minuten

Reserveren: De Balie 020-5535100 (openingstijden kassa: op werkdagen van 17.00 uur t/m 21.00 uur. Kaarten zijn ook te koop en te reserveren via de website www.debalie.nl/recallingrfid
---

Noot voor de redactie,

Ingezonden persbericht