Stuurgroep Islam en Burgerschap

20 oktober 2007
Jongerenconferentie 2007 "Samen staan we sterk!" Evenement: debatten, workshops met en voor multiculturele jongeren Locatie: Regardz La Vie te Utrecht Tijd: 9.00-17.30 uur Toegang: via aanmelding

De jongerenberaden van de samenwerkingsverbanden van het Landelijk Overleg Minderheden (LOM) en de Nationale Jeugdraad constateren dat alle jongeren, ondanks hun verschillende etnische achtergronden, in grote lijnen kampen met dezelfde problematiek: Werkloosheid, schooluitval, gebrek aan stageplaatsen, et cetera. Ook constateren zij dat de oorzaak van veel van deze problemen ligt in het wederzijdse gebrek aan kennis over en begrip voor de anders cultuur. Om die reden vinden de LOM-jongeren en de Nationale Jeugdraad dat het tijd is elkaar beter te leren kennen.

Jongeren uit de verschillende etnische minderheidsgroepen hebben tal van organisaties opgericht en organiseren op allerlei terreinen activiteiten bedoeld voor jongeren uit de eigen groep. Hetzelfde geldt voor autochtone jongeren in Nederland. Het doel van het project Jongerenconferentie is om structurele samenwerking tussen jongerenorganisaties van verschillende groepen uit de samenleving tot stand te doen komen, zodat jongeren met allerlei verschillende culturele achtergronden in Nederland één stem laten horen: De stem van de jongeren in Nederland.

Om bovenstaande reden nodigen de jongerenberaden van de LOM-samenwerkingsverbanden en de Nationale Jeugdraad u uit voor de jongerenconferentie "Samen staan we sterk!".

Voor meer informatie en aanmelding (voor 12 oktober) kunt u contact opnemen met Carola Dogan (IOT): carola@iot.nl / 030-2343625.

Programma jongerenconferentie 2007 "Samen staan we sterk!"

9:00 uur Ontvangst met koffie en thee
10:00 uur Inleiding
Toelichting doel van de conferentie
10.20 uur Workshops

1. Arbeidsparticipatie o.l.v. Rutger Grootwassink (FNV Jong)
2. Onderwijs o.l.v. Hanane Abaydi (Centrum Arbeidsverhoudingen Overheidspersoneel (CAOP) / (Eutonos))

3. Sport en Cultuur o.l.v. Ali Kocak (Turkse Sport en Cultuur Federatie Nederland (HTSKF))

4.. Politieke en bestuurlijke participatie o.l.v. Tofik Dibi (Tweede Kamerlid Groenlinks)13:00 uur Lunch
14:30 uur Presentatie resultaten workshops
15:30 uur Pauze
16:00 uur Ondertekening intentieverklaring
§ Persverklaring
§ Onder voorbehoud: Reactie Minister Rouvoet op de intentieverklaring 16:30 uur Afsluiting en Borrel

Locatie: Regardz La Vie Utrecht
Lange Viestraat 351
3511 BK Utrecht