Ingezonden persbericht


Ridder Hoen Festijn in Kasteel Hoensbroek

20 en 21 oktober

Kasteel Hoensbroek in Zuid-Limburg is een van de mooiste en grootste kastelen van Nederland. Op 20 en 21 oktober geniet je van het Ridder Hoen Festijn. Tijdens het Ridder Hoen Festijn zijn er leuke workshops te beleven en kom je diverse acteurs tegen in het kasteel. Deze kasteelbewoners sleuren je mee in diverse opdrachten.

Workshops boogschieten en jongleren

Om je moed en behendigheid te trainen kun je deelnemen aan de workshop boogschieten en de workshop jongleren op het tweede binnenplein.

Spannende kasteeltocht

Ga in het kasteel op zoek naar het Geheim van Ridder Hoen. Diverse bewoners zullen je helpen de tocht te volbrengen. Luister naar vreemde geluiden en griezelverhalen, werk aan je kracht en ontdek het kruid tegen angst. In het kasteel vind je onder meer het kruidenvrouwtje; zij vertelt je haar geheimen over het anti-angstdrankje. De lenige lakei zorgt ervoor dat je op krachten komt op de kleine zolder. Echter: wees waakzaam! Je zou Hendrik den Doler tegen kunnen komen.

Het Geheim van Ridder Hoen

Het Ridder Hoen Festijn vindt plaats tijdens de themamaand "Het Geheim van Ridder Hoen". Deze oktobermaand wordt georganiseerd in aansluiting op het thema "Geheim" van de landelijke kinderboekenweek. Slimme ridders en jonkvrouwen weten aan het eind van de tocht wat het Geheim van Ridder Hoen" is!

Entree en openingstijden
Kasteel Hoensbroek iedere dag open 10.00 - 17.30 uur. Volw. E 6,50, 60+ E 6,-, Kids 4 - 12 jaar E 4,50), Kids

Meer informatie
Kasteel Hoensbroek, Klinkertstraat 118, Hoensbroek, 045 - 522 72 72, www.kasteelhoensbroek.nl

---- --