Ingezonden persbericht

PERSBERICHT/ PERSUITNODIGING

Hotel Hillside Su week lang luxe uitvalsbasis voor wereldsterren
ANTALYA IN OKTOBER IN TEKEN VAN TURKS FILMFESTIVAL

Amsterdam, juli 2007 - Wereldberoemde sterren uit Hollywood strijken dit najaar voor een paar dagen neer aan de Turkse zuidkust. Daar wordt in oktober, in de bekende kuststad Antalya, de 44ste editie gehouden van het Golden Orange Film Festival. Het Turkse filmfestival dat is uitgegroeid tot een internationaal topevenement.

AMBITIEUZE OPZET
Het Golden Orange Festival (genoemd naar de sinaasappelen die aan de kust rond Antalya worden gekweekt) is het oudste filmfestival van Turkije. Oorspronkelijk toog uitsluitend de fine fleur van de Turkse cinema naar de zuidkust. Na een aantal magere filmjaren, zoekt festivaldirecteur Engin Yigitgil met een ambitieuze opzet vanaf dit jaar nadrukkelijk ook de internationale filmmarkt. Zijn doel is, het festival 'een van de belangrijkste ter wereld' te laten worden.

RODE LOPER DRIE WEKEN UIT
Voorlopig met succes: Dit jaar heeft ook Hollywood het evenement, van 19 tot en met 28 oktober, ontdekt als podium om de Westerse en Oosterse wereld het meest recente werk te tonen. Bijna drie weken lang worden films vertoond, distributiezaken gedaan en bijeenkomsten gehouden voor pers en publiek. Hoogtepunt is de uitreiking van De Golden Oranges, zeg maar de Turkse Oscar, in verschillende categorieën.
Tijdens het Golden Orange Festival vinden ook het derde Eurasia film Festival (22 tot en met 25 oktober) en de tweede Eurasia Film Fair plaats, waarop cineasten uit het Midden-Oosten en de rest van de wereld hun werk tonen en met elkaar in contact komen.

HILLSIDE SU HOTEL VOOR ALLE FILMVIP'S
Belangrijke producenten en beroemde filmsterren overnachten in het vijfsterren design hotel Hillside Su, pal aan zee, op 10 minuten afstand van het stadscentrum. Het moderne luxe hotel is officiële VIP venue voor alle drie de festivals, tijdens de hele periode.
Hillside su staat wereldwijd bekend als hot spot voor trendy reizigers, die de Turkse kust graag benutten om te onthaasten en zich op te laden met positieve energie. "Daarom verlenen wij graag medewerking aan de festivals,"aldus Product Management Specialist Basak Erson van het hotel. "Bij het spelen van een leidende rol bij de organisatie van dergelijke kwaliteitsevenementen, helpt Hillside Su de Turkse cinema aan een entrée in de internationale film arena en positioneert het Turkije in de mondiale filmmarkt."

Noot voor redacties:

EXCLUSIEVE PERSREIS: AANMELDEN KAN
Een select aantal Nederlandse journalisten kan in oktober deelnemen aan een reis naar Antalya. Er wordt overnacht tussen de wereldsterren in het hotel Hillside Su. De reis vindt plaats van 25 tot 28 oktober. Meld je aan bij USP Marketing en PR Henriette Wyers. Je ontvangt een accreditatie op grond van te verwachten relevante publiciteit.

Meer informatie over het festival: http://www.altinportakal.org.tr.

Het hippe, hotte en trendy Hillside Su hotel ligt in de Konyaalti-streek, pal aan zee, met het centrum van de stad Antalya op 10 minuten afstand. Wie wil onthaasten en zich op wil laden met positieve energie, is in dit unieke en exclusieve 5 sterren hotel met de strakke witte inrichting volledig op zijn plek. De zes enorme discoballen die de lobby domineren, zetten de zintuigen direct op scherp en in de avonduren wordt de witte ruimte kleurrijk verlicht door lichtshows. Het relaxte ritme van de lounge muziek is alom te horen in het hotel, zowel in de 4 bars en de 6 restaurants (o.a. Sushi en Italiaans) die Hillside Su herbergt, als zelfs via onderwater luidsprekers in het openluchtzwembad. Verder zijn er indrukwekkend veel ontspanningsfaciliteiten, zoals een enorme fitnessruimte, een openluchtbioscoop, twee squash- en tennisbanen, Turks bad, sauna en een Spa die keuze biedt uit meer dan 16 soorten behandelingen. Voor meer informatie over Hillside Su : www.hillside.com.tr.