Hoogheemraadschap Schieland en de Krimpenerwaard


Krimpenerwaard"

"Meer samenwerking in beheer en onderhoud Krimpenerwaard"

PERSBERICHT

"Overheden en andere beherende organisaties in de Krimpenerwaard moeten meer samenwerken in het onderhoud van de Krimpenerwaard". Dat zei dijkgraaf Hans Oosters van het hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard donderdag tijdens de officiële opening van het Steunpunt Zuidbroek. Vanuit het steunpunt beheert het hoogheemraadschap het watersysteem en haar waterkeringen en wegen in de Krimpenerwaard. Ook is er calamiteitenruimte ingericht.

In zijn openingstoespraak zei Oosters dat de samenwerking tussen overheden in de Krimpenerwaard op bestuurlijk en strategisch niveau is toegenomen, maar achterblijft op operationeel en uitvoerend niveau. De dijkgraaf wil daarom het initiatief nemen om die praktische samenwerking een impuls te geven.

"Het gebrek aan operationele en uitvoerende samenwerking leidt ertoe dat verschillende overheden er met eigen materieel en personeel op uittrekken om vergelijkbare en vaak aan elkaar rakende werkzaamheden uit te voeren," aldus Oosters. Als voorbeeld noemde hij het nieuwe onderkomen van Openbare Werken in de gemeente Ouderkerk aan de IJssel, de bouw van een dergelijk gebouw in de gemeente Bergambacht en het donderdag geopende steunpunt Zuidbroek. "Hoe noodzakelijk deze faciliteiten ook zijn, dit is geen voorbeeld van de meest efficiënte inzet van middelen" meent Oosters.

Het hoogheemraadschap ziet het als haar bestuurlijke en maatschappelijke plicht om samen met andere overheden te onderzoeken waar samenwerking in het beheer en onderhoud van de Krimpenerwaard mogelijk is. Oosters roept gemeenten en andere beherende organisaties in het gebied dan ook op die handschoen op te pakken. "Het hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard neemt daartoe graag het initiatief" aldus de dijkgraaf.

zuidbroek02_small.jpg (19 Kb) zuidbroek01_small.jpg (22 Kb)