KNHS


BMC Rubert R verkocht
19 oktober 2007
kjm-070126-schroderb-rubertr02.jpg

TUBBERGEN (KNHS) - Het toppaard van Ben Schröder, BMC Rubert R, in eigendom van Stal Roelofs in het Overijsselse Den Ham, is verkocht aan de sponsor van de Engelse springruiter Peter Charles. Ben Schröder moest - gezien de resultaten die hij dit jaar met BMC Rubert R boekte
- in 2008 uit kunnen groeien tot een vaste waarde van het Nederlandse A-kader.

Zo maakte deze combinatie o.a. deel uit van het Nederlandse team dat aan de start kwam van Samsung Super League wedstrijden in Rome, Rotterdam, Dublin en Barcelona. Daarin leverden zij in iedere manche steeds weer een waardevolle bijdrage aan het eindresultaat. Afgelopen zomer wonnen zij nog temidden van een aansprekend internationaal veld de Grote Prijs van Outdoor Gelderland. Ben Schröder maakte met BMC Rubert R eveneens deel uit van het Oranje kwartet in Barcelona dat in de finale van de Samsung Super League tweede werd. Ze werden tweede in de Grote Prijs van Dublin en tweede in de Grote Prijs van Jumping Amsterdam.
Volgens ingewijden in het handelscircuit zou Stal Roelofs ruim twee miljoen euro hebben ontvangen, maar dat hebben we niet bevestigd gekregen.

KNHS Mediavoorlichting,
Jacob Melissen

Foto: www.melissen.net