Gemeente Wijdemeren


Gemeente knapt 25 plantsoenen op

In oktober en november gaat de gemeente Wijdemeren aan de slag met het vervangen van slechte/dode bomen en het opknappen van 25 verouderde plantsoenen verspreid door de hele gemeente.

Oude of zieke bomen
Zowel in Loosdrecht, Kortenhoef, s-Graveland als Nederhorst den Berg is het nodig bomen te rooien. Het gaat hierbij voornamelijk om bomen die er slecht aan toe zijn of die al dood zijn. De meeste bomen worden vervangen door een nieuw exemplaar. In sommige gevallen een boom van dezelfde soort. In enkele gevallen waarbij de slechte conditie komt door de verkeerde boomkeuze komt een ander soort. Per saldo komen er meer bomen terug.

Plantsoen

Verouderde plantsoenen
Totaal krijgen 25 plantsoenen een opknapbeurt. Het zijn meestal plantsoenen uit de jaren zeventig waarvan de beplanting verouderd is. In de plantsoenen komen nieuwe plantsoorten die voor een kleurrijk en net beeld gaan zorgen. Op een aantal locaties in Nederhorst den Berg zijn plantsoenen overwoekerd door onkruiden die moeilijk te bestrijden zijn. Deze plantsoenen ruimt de gemeente leeg en voorziet ze van gras. Om het onkruid te bestrijden is het nodig dit vijf jaar lang te maaien als gazon. Het onkruid dat opnieuw de kop opsteekt zal steeds gemaaid worden en uiteindelijk door uitputting afsterven. Over vijf jaar kan de gemeente deze plantsoenen weer normaal beplanten. In de Uiterdijksehof in Nederhorst den Berg worden ook direct de oude bielzen bakken vervangen. Dit is al lange tijd toegezegd aan de bewoners.

Informatie?
Als u vragen heeft, kunt u bellen met het Servicemeldpunt, telefoon: (035) 65 59 555.
(19-10-2007)