RTL Group

100 mensen ontvangen 1000 euro van Wendy om anderen te helpen

'Wendy: Heel Holland Helpt'

Wat gebeurt er als willekeurige Nederlanders ieder 1000 euro krijgen, een camera én de opdracht een goede daad te verrichten voor een ander? Iedereen kent wel iemand die het zwaar heeft: mensen die het zelf niet breed hebben maar zich ondertussen belangeloos inzetten voor anderen. In haar nieuwe RTL 4-programma Wendy: Heel Holland Helpt volgt Wendy van Dijk de verrichtingen van gewone Nederlanders die hun uiterste best doen landgenoten te helpen die wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken.

100 Nieuwbakken weldoeners werden op woensdag 5 september verrast met 1000 euro en een videocamera. Ze krijgen een week de tijd om met het geld een goede daad te verrichten voor een ander. De camera registreert niet alleen hun activiteiten, maar opent wellicht ook deuren die normaal gesloten blijven. Ook trekt Wendy er met haar eigen cameraploeg geregeld op uit om eens een kijkje te nemen bij de helpers. Slagen zij er in om hemel en aarde te bewegen?

Wendy kijkt uit naar de initiatieven van de eerste honderd deelnemers: Geweldig om de hartverwarmende reacties te zien van de mensen die hun uiterste best gaan doen om iemand een welverdiend steuntje in de rug te geven. Ik hoop van harte dat heel Holland de goeddoeners hierbij helpt!.

Wendy: Heel Holland Helpt staat bol van de verrassingen. Zo worden wekelijks vijftig nieuwe mensen uit het publiek gekozen met dezelfde opdracht. De inspanningen van de goeddoeners zijn wekelijks te zien vanaf vrijdag 19 oktober bij RTL 4. Wat kun je allemaal doen met 1000 euro en een camera?

Uitzending: acht afleveringen vanaf vrijdag 19 oktober, tussen 21.30 en 22.30 uur bij RTL 4.

Website:www.rtl.nl/wendy

---

Noot aan de redactie: fotomateriaal is op te vragen bij onze afdeling Mediadocumentatie op tel: 035-6718553. Voor meer informatie en/of interviews kunt u contact opnemen met Jasper Teijsse, RTL Nederland communicatie via tel. 035-6718933 of via jasper.teijsse@rtl.nl