RTL Group

'In Duet Met Andre Hazes' eerbetoon aan volksheld bij RTL 4

ARTIESTEN EN EIGEN KINDEREN NEMEN DUET OP MET ANDRÉ HAZES

Ondanks dat André Hazes drie jaar geleden is overleden, leeft hij nog steeds voort in de harten van vele mensen. Laatst stond hij nog bovenaan de hitlijsten met 'Blijf Bij Mij', een duet dat postuum is opgenomen met Gerard Joling. Dit was slechts een voorloper, want vanaf vrijdag 19 oktober brengt RTL 4 het eerbetoon 'In Duet Met André Hazes', waarin onder anderen nog meer Nederlandse artiesten en zijn eigen kinderen, Roxeanne en André jr., een duet aangaan met de nog steeds immens populaire volkszanger. Van de resultaten van dit project wordt een album uitgebracht, waarvan de eerste single op maandag 1 oktober is verschenen: Bedankt, Mijn Vriend van André samen met zijn zoon André jr.

De liefdevolle, zesdelige documentaire volgt ook René Froger, Gerard Joling, Xander de Buisonjé, Wolter Kroes en dus Andrés kinderen tijdens het totstandkomen van hun eigen duet met de zanger, die tussen 1976 en 2004 zelf 36 albums en meer dan vijftig singles uitbracht. Ook Paul de Leeuw, Karin Bloemen en Frans Bauer nemen een duet met André op. In gesprek met Rachel Hazes maken zij tevens de kijker deelgenoot van de persoonlijke herinneringen aan André die zij koesteren.

RTL 4-directeur Erland Galjaard: Dit programma zal vele mensen ontroeren en doen glimlachen. We horen zowel de hits als prachtige nummers van Hazes die tot nu toe bij het grote publiek niet zo bekend waren. Dit, in combinatie met unieke privé filmpjes van zijn gezinsleven, en dierbare herinneringen die Rachel optekent bij fans, maakt 'In Duet Met André Hazes' een programma dat je niet wilt missen.

Ook fans voor wie één van de nummers van André Hazes een bijzondere betekenis heeft, komen in 'In Duet Met André Hazes' aan het woord om hun verhaal met het publiek te delen. Tevens zijn nog nooit eerder vertoonde privé-beelden te zien, die een kijkje bieden in het alledaagse gezinsleven van de legendarische vertolker van het levenslied.

Uitzending: RTL 4, wekelijks vanaf vrijdag 19 oktober, tussen 21.40 en 22.10 uur.
Noot aan de redactie: voor meer informatie kunt u contact opnemen met Kim van Adelberg, Communicatie RTL Nederland via tel. 035 711 3942 of via kim.van.adelberg@rtl.nl