CPNB


Persbericht 14-8-2007
Jan Siebelink schrijft Lofrede Nederland Leest 2007

De Lofrede op De gelukkige klas van Theo Thijssen, het boek dat centraal staat tijdens Nederland Leest, wordt geschreven door Jan Siebelink. Dit is vandaag bekendgemaakt door de Stichting CPNB. De auteur treedt hiermee in de voetsporen van Hella S. Haasse, die vorig jaar de Lofrede schreef op de roman Dubbelspel van Frank Martinus Arion. De Lofrede zal in de openbare bibliotheek in Den Haag door Jan Siebelink worden uitgesproken op vrijdag 19 oktober bij het landelijke startschot van de campagne. De tweede editie van Nederland Leest vindt plaats van 19 oktober t/m 16 november 2007.

Jan Siebelink studeerde Franse taal- en letterkunde in Leiden en doceerde dit vak ruim dertig jaar op een middelbare school in Ede. Over het leraarschap schreef hij in 1994 de verhalenbundel Laatste schooldag. In 1991 kreeg Jan Siebelink de Ferdinand Bordewijk-prijs voor het boek De overkant van de rivier. In 2005 ontving hij voor Knielen op een bed violen de AKO-literatuurprijs.

De jaarlijkse campagne Nederland Leest - een initiatief van de Stichting CPNB - moedigt mensen aan tegelijkertijd hetzelfde boek te lezen en hier met elkaar over in discussie te gaan. Vorig jaar was de campagne zeer succesvol: het boek Dubbelspel werd in een oplage van 725.000 gratis verspreid onder leden van de openbare bibliotheken. Philip Freriks is ambassadeur van Nederland Leest.

NS is hoofdsponsor van Nederland Leest