Gemeente Den Haag

Hear See Sea in Scheveningen haven

Ook dit jaar komen de vuurtorens van Illuminada weer naar Scheveningen. Begin oktober duiken ze op rond de Dr. Lelykade. Van 18 t/m 28 oktober zijn zij de pijlers van een spectaculaire lichtshow boven het water van de 2e Binnenhaven. Samen met de afgemeerde schepen en pontons met zeilen van staal vormen zij het decor van de multimedia beleving Hear See Sea.

De haven zit niet alleen figuurlijk, maar ook letterlijk vol muziek. Elke avond borrelt en bruist het er. Van alle kanten stroomt muziek vermengd met Scheveningse klanken over het water. Op de zeilen en in wolken van water laten filmbeelden, laser en theaterlicht de ware aard van Scheveningen zien.

Illuminada
poster van het lichtspektakel Illuminada

Voor het derde achtereenvolgende jaar zijn beeldend kunstenaars Lia Harkes en Peter ten Wolde de drijvende kracht achter Illuminada. Zij zijn vooral bekend door hun verbeeldingen in de openbare ruimte. In 1998 waren zij verantwoordelijk voor het "Hofvijversprookje".

Dit jaar hebben Harkes en Ten Wolde gekozen voor beelden die iedereen onmiddellijk zal herkennen als haven, strand en zee. Over vier schermen flitst dit beeldgedicht voorbij. In samenwerking met het Paleis van Boem, bekend van o.a. Oud Geld en de film Karakter, werden originele Scheveningse geluidsopnamen omgetoverd tot een spetterende compositie. Deze bepaalt het ritme en het tempo van de voorstelling.

Wat? Hear See Sea
Waar? Tweede Binnenhaven Scheveningen
Wanneer? 18 t/m 28 oktober 2007
Hoe laat? 20.00 uur, duur circa 30 minuten
Kosten? Gratis
Meer informatie? www.illuminada.nl