Gemeente Vlaardingen


Bestemmingsplan Vlaardinger Ambacht

26 september 2007

Binnenkort starten we met de herziening van de bestemmingsplannen voor Vlaardinger Ambacht. Op 18 oktober zijn bewoners welkom bij een informatiebijeenkomst.

De herziening zal op zich geen ingrijpende gevolgen hebben. Het is nu prima wonen in Ambacht, en er staan ook geen grote plannen op stapel in de wijk. Maar een actueel bestemmingsplan is wel nodig om bouwaanvragen goed te kunnen beoordelen.

Het gaat om het gebied tussen de Vlaardingse Vaart in het westen en de Van Linden Van Den Heuvellsingel / Van Hogendorplaan in het oosten. De zuidgrens wordt gevormd door de Westlandseweg en de Goudsesingel, de noordgrens ligt op de Burgemeester Heusdenslaan.

Pas op voor namaak!
Eerst moeten we de huidige situatie in beeld brengen. Van oktober t/m december kunnen daarom landmeters van de gemeente of het landmeetkundig bureau Geo2D toegang tot uw achtertuin vragen om uitbouwen, schuren en dergelijke op te meten. Vraag altijd om legitimatie.

Informatie-avond

Op 18 oktober lichten we toe hoe het nieuwe bestemmingsplan voor Vlaardinger Ambacht tot stand komt: de procedure en wat daarbij verder komt kijken. Natuurlijk is er ook gelegenheid tot vragen stellen.
* Donderdag 18 oktober vanaf 20.00 uur, Bethelkerk (Burgemeester Verkadesingel 26).

Het vernieuwen van het bestemmingsplan voor Vlaardinger Ambacht is onderdeel van een grotere operatie: de gemeente wil binnen enkele jaren kunnen beschikken over ca. 25 actuele bestemmingsplannen voor haar totale grondgebied.

Meer informatie

* Over het opmeten: dhr. Jos Krijgsman, 248 47 06 (sectie Geo-informatie)

* Over de herziening: dhr. Bert Hendrikse, 248 4641 (sectie Ruimtelijke Ordening).