Goede Waar onderzoekt thee van Pickwick


UTRECHT, 20071014 -- Hoe vindt de pluk van de witte thee plaats? Wat zijn de arbeidsomstandigheden van de plukkers? Die vraag stelde Janne, een nieuwsgierige consument, aan de onderzoekers van Goede Waar & Co. Donderdag 18-10-2007 gaat Goede Waar & Co. met haar op zoek naar de antwoorden bij Pickwick (Sara Lee) in Utrecht. De pers is uitgenodigd om mee te gaan op bedrijfsbezoek.

Goede Waar Gewenst
Dit bedrijfsbezoek past in de campagne, Goede Waar Gewenst. Daarvoor reizen onderzoekers van Goede Waar & Co samen met de vraagsteller het hele land door om bedrijven met de vraag te confronteren. De vragen gaan over een duurzaamheidaspect van een product. Dit keer is de vraag: Wat zijn de arbeidsomstandigheden van de theeplukkers?

Witte thee
Thee plukken is arbeidsintensief. Is het zoals de reclame doet vermoeden? Goede Waar & Co wil daar meer van weten. Wat zijn de omstandigheden? Is het verantwoord? Hoe is de regelgeving in het land van herkomst? Tijdens het bedrijfsbezoek gaan we hier nog veel dieper op in.

Goede Waar & Co
Goede Waar & Co is een onafhankelijke consumentenvereniging die al 25 jaar onderzoek doet naar mens-, dier- en milieuvriendelijke producten. Zo helpen we consumenten barrières op te heffen die duurzaam consumeren in de weg staan. Goede Waar & Co maakt bewust consumeren mogelijk. Leden van Goede Waar & Co krijgen zes keer per jaar het P+ magazine vol met praktische informatie, aantrekkelijke kortingen op diverse producten en diensten en ze kunnen het hele jaar gratis gebruik maken van de consumentenservice, waar ze met al hun vragen over voeding en kleding dagelijks terechtkunnen.





Ingezonden persbericht