Gemeente Westvoorne


Wijkschouw Oostvoorne op 18 oktober 2007

Het Actieplan integrale veiligheid met de naam Samen werken aan veiligheid, dat werkt!, is in september door de gemeenteraad vastgesteld. De eerste stap in de uitvoering van het integrale veiligheidsbeleid is de ontwikkeling van het zogenaamde wijkveiligheidsplan, waarin gemeente, politie, bewoners en ondernemers gezamenlijk kijken naar de problemen en de oplossingen.

Ten behoeve van het eerste wijkveiligheidsplan, het plan van Oostvoorne, wordt op 18 oktober tussen 16.00 en 18.30 uur een wijkschouw gehouden. Deze start aan de Hofwei.

Tijdens deze wijkschouw wordt met raadsleden, de burgemeester, de wethouders, politie en een aantal ambtenaren in een wandeling gekeken naar de kwaliteit van de openbare ruimte, de leefsituatie en knelpunten die zich in Oostvoorne voordoen.

Het doel van deze actie is om op basis van bestaande gegevens, aangevuld met informatie van de wijkschouw, een gedetailleerd beeld te krijgen van de veiligheidssituatie in Oostvoorne.

De route die voor deze wijkschouw wordt gelopen is via de volgende straten:

Hofwei, Hoflaan, Dorpsplein, Burgemeester Letteweg, Pastorielaan, via de Stationsweg, Voorweg naar de G. van Voornelaan, linksaf de Bethlehemweg in, terug via de Gijzenhoekweg naar de G. van Voornelaan. Vervolgens linksaf door de Vrouwe Machteldweg, Frank van Borselenweg naar de Goudhoekweg. Vandaar uit wordt gelopen via de Molenweg naar de Kruisbooglaan, Troubadour en het Toernooiveld. Via het tunneltje bij de Ringmuur wordt naar de Ridderlaan en tenslotte de Ruy gelopen.