Van Gogh Museum

Amsterdam, 10 oktober 2007

Speciale familiedagen tijdens de tentoonstelling Barcelona 1900 in het Van Gogh Museum

In de herfstvakantie en de kerstvakantie (op 18 en 19 oktober, op 27 december en op 2 januari) organiseert het Van Gogh Museum in Amsterdam familiedagen voor kinderen en hun ouders bij de tentoonstelling Barcelona 1900. Naast de familiespeurtocht zijn er verrassende optredens van Theatergroep Max. en in het atelier kunnen kinderen gratis deelnemen aan een workshop.

Geheimen van een stad
Theatergroep Max. presenteert, exclusief voor het Van Gogh Museum, het programma Geheimen van een stad. In de tentoonstelling vertellen Max.acteurs vier verrassende verhalen, zoals Gaudàde wonderarchitect en Het meisje met de dikke billen. Samen onthullen zij, op originele wijze, de geheimen van Barcelona. De verhalen zijn geschreven door Jowi Schmitz en zijn tussen 11 en 15 uur te horen op diverse plekken in de tentoonstelling Barcelona 1900. Reserveren is niet nodig. Max.acteurs: Saskia Driessen, Dorien Folkers, Hein van der Heijden en Art-Jan de Vries.

Workshops voor kinderen
In het atelier van het Van Gogh Museum worden gratis kinderworkshops georganiseerd rondom Barcelona 1900. Kinderen kunnen zelf sieraden ontwerpen of mozaïeken leggen. Aanvangstijden workshops: 10.30, 13 en 15 uur. Duur. 1,5 uur. Maximaal aantal deelnemers: 12. Leeftijd: 6 tot en met 12 jaar; ouders zijn niet aanwezig bij de workshop. Aanmelden kan bij de informatiebalie van het
Van Gogh Museum, T +31 (0)20 570 52 43 (dagelijks 10-18 uur).

Speurtocht Een reis door Barcelona 1900Â
Kinderen kunnen samen met hun ouders / begeleiders de familiespeurtocht Een reis door Barcelona 1900 maken. De speurtocht is gratis af te halen bij de informatiebalie in de centrale hal van het museum en geschikt voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar.

Tentoonstelling Barcelona 1900
De expositie neemt de bezoeker als het ware mee op een wandeltocht door Barcelona, van de Ramblas via het Palau de la Mùsica Catalana en het café Els Quatre Gats naar GaudÃâs Sagrada Familia. De route voert langs hoogtepunten van de Catalaanse kunst en cultuur: schilderijen, tekeningen en sculpturen van onder anderen Picasso, Rusiñol, Casas en Nonell, een compleet interieur van de ontwerper Joan Busquets, betoverende sieraden van Masriera, maquettes van de prominente architecten Antoni GaudÃ, Josep Puig i Cadafalch en LluÃs Domènech i Montaner, maar ook meubels, servies en bestek.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Voorlichting van het Van Gogh Museum: T +31 (0)20 570 52 92 of e-mailen naar pressoffice@vangoghmuseum.nl.
www.vangoghmuseum.nl/barcelona