Oad reizen

Oad Groep wil Van Dongen Reizen overnemen | Donderdag 18 Oktober

Zeven van de tien Van Dongen Reisbureaus, nu onderdeel van VakantieXperts, zullen worden ondergebracht bij de Globe Reisburogroep.
"Deze reisbureaus bevinden zich in de regio oost Brabant en zuidoost Gelderland, waar relatief weinig Globe Reisburo's zijn gevestigd en hebben daar een sterke positie. Ze vormen daarmee een goede aanvulling in ons distributienetwerk", aldus Oad-topman Louis Frankenhuis. Globe versterkt daarmee zijn positie als grootste reisretailer van ons land.

De Oad Groep zal zijn touringcar-activiteiten in het zuiden van het land, die nu worden gecoördineerd vanuit het Brabantse Budel, overhevelen naar het touringcarbedrijf van Van Dongen in Zeeland (N-Br.). Door deze samenvoeging zal een beperkt aantal arbeidsplaatsen komen te vervallen.
Volgens Louis Frankenhuis versterkt Oad met deze ontwikkeling zijn vervoerspositie in het zuiden en zuidoosten van Nederland. "We krijgen daar steeds meer klanten, onder meer door het groeiende aantal Oad-buspassagiers en als gevolg van onze sponsoring van PSV. Vanuit onze touringcarvestigingen in Goor (Overijssel), Zeeland (Noord-Brabant) en Hoofddorp (Noord-Holland) kunnen we nu het gehele land bestrijken." De direct verkopende reisorganisatie Kristal, ook een onderdeel van Van Dongen Reizen, zal worden toegevoegd aan het onder Oad-vlag opererende Bex Reizen.
De Oad Groep concentreert daarmee zijn direct selling activiteiten in Arnhem.
De totale omzet van Van Dongen Reizen bedraagt ca. 17 miljoen euro.