Persberichten Rijn & Venen, 11.45 uur

Utrecht, 18-10-2007

Jongen bedreigd

BREUKELEN Een 13-jarige jongen is op vrijdag 12 oktober bedreigd door een jongen met een steekwapen. De jongen liep die vrijdag rond 21.00 uur over de Dudok de Witstraat toen hij een groepje jongens en meisjes passeerde. Hij werd door een meisjes aangesproken en vervolgens bedreigde een jongen hem met een steekwapen. Hij moest zijn telefoon afgegeven. De jongen is hierop weggerend. Het signalement van de jongen met het steekwapen is: 15 a 16 jaar oud, 175 180 cm lang, kort blond haar en hij was gekleed in een Nike Air jasje.

De politie heeft deze bedreiging in onderzoek en is op zoek naar mensen die getuigen zijn geweest van dit incident. U kunt bellen met 0900-8844 en vragen naar het wijkteam Breukelen/Abcoude/Loenen.

Woninginbraken

BAAMBRUGGE De afgelopen week is er bij de politie aangifte gedaan van twee woninginbraken en twee auto-inbraken.

In de nacht van maandag 8 op dinsdag 9 oktober hebben woninginbrekers hun slag geslagen in een woning aan de Prins Johan Frisostraat. Rond 04.30 uur werden de bewoners wakker van een geluid en hebben toen bij de kinderen gekeken of alles in orde was. De volgende morgen ontdekte de bewoners de inbraak. In de nacht van 15 op 16 oktober is er een inbraak geweest in een woning aan de dorpsstraat. De woninginbreker(s) hebben ook de auto van de bewoner opengemaakt en het navigatiesysteem meegenomen.

In dezelfde nacht is er ook ingebroken in een bedrijfsauto die geparkeerd stond aan de Zuwe. Hierbij werd een koffer weggenomen met gereedschap. De koffer is s morgens vroeg op de Zuwe teruggevonden en is dezelfde dag nog aan de rechtmatige eigenaar teruggegeven.

Inmiddels heeft de politie een buurtonderzoek gehouden en hebben medewerkers van de Forensische Opsporing sporen veiliggesteld ten behoeve van het onderzoek.

De politie vraagt inwoners extra alert te zijn en verdachte situaties direct te melden via 112. Hiermee verhoogt u de kans dat de politie een woning of auto inbreker op heterdaad in de kraag kan vatten.

Heeft u in de nacht van 8 op 9 oktober en/of 15 op 16 oktober verdachte personen of voertuigen gezien, neemt u dan contact op met het wijkteam Breukelen/Abcoude/Loenen via telefoonnummer 0900-8844.

Aanrijding

MAARSSEN Op de Straatweg heeft woensdag een aanrijding plaatsgevonden waarbij een bromfietser gewond raakte.

Omstreeks 12.35 uur wilde een 37-jarige automobiliste uit Breukelen een parkeerterrein aan de Straatweg (tegenover een garage) oprijden. Ze wilde rechtsaf slaan en zag niet dat daar ook een bromfietser reed. De 19-jarige bromfietser uit Maarssen reed in dezelfde richting over het fietspad en zag op zijn beurt niet dat de auto afsloeg. Beide weggebruikers konden een aanrijding niet meer voorkomen. De bromfietser maakt een flinke klap en had op diverse plaatsen pijn. Hij kon nog wel lopen en is met onbekend letsel en per ambulance naar het Oudenrijnziekenhuis vervoerd.

Winkeldief

MAARSSEN - Een 21-jarige winkeldief uit Amersfoort kwam er woensdag niet met een bekeuring vanaf. Toen hij werd aangehouden omdat hij om 13.25 uur had toegeslagen bij een supermarkt aan de Nijverheidsweg, bleek dat er nog een boete van 780 euro voor hem openstond. Die kon hij niet betalen en dus koos hij ervoor om 15 dagen te gaan zitten.

Straatmuzikant bekeurd

BREUKELEN Een 36-jarige man uit Amsterdam is woensdag om 13.40 uur bekeurd omdat hij zonder vergunning muziek stond te maken op de Karel Doormanweg. Omstanders die de muzikale kwaliteiten niet konden waarderen en het gedrag hinderlijk vonden, belden de politie. Agenten bekeurden de man. Later werd hij voor Albert Heijn aangetroffen. Gevolg was dat hij direct zijn kort daarvoor uitgeschreven bekeuring van 100 euro moest betalen.

Testapparatuur van slag

MAARSSEN Een 42-jarige vrouw uit Maarssen is woensdag aangehouden voor rijden onder invloed. Omstreeks 17.35 uur kreeg de politie de melding binnen van getuigen. Die hadden haar op de Doctor Plesmanlaan zien rijden richting de Buitenweg en hadden sterk het vermoeden dat ze niet nuchter achter het stuur zat. Aan de hand van het kenteken achterhaalden agenten de vrouw. Ze moest blazen en had volgens de tester te veel gedronken. Ze was ook onvast ter been, rook naar alcohol en kwam versuft over. De vrouw kon de ademanalyse niet volledig volbrengen. De ademtestapparatuur gaf bij de eerste analyse 1619 ug/l aan, daarna 1629 en gaf daarna een foutmelding. Daarom is uiteindelijk bloed van de vrouw afgenomen. Haar rijbewijs is ingenomen.

Snelle bromfietser

MIJDRECHT Een 19-jarige man uit Wilnis heeft woensdag om 19.50 uur een bekeuring gekregen omdat hij met hoge snelheid over de Bozenhozen (bebouwde kom) reed. Met zijn brommer reed hij 25 km/uur te hard. De man werd thuis achterhaald en kreeg een bekeuring van 129 euro.

Gordelcontrole

WOERDEN De politie heeft woensdag 17 oktober op de Molenvlietbaan een autogordelcontrole gehouden. In totaal werden 394 bestuurders gecontroleerd en kregen acht mensen een bekeuring omdat ze hun gordel niet droegen. Een bromfietser kreeg een bekeuring omdat hij zij helm niet op had.

Baldadigheid

MAARSSEN Woensdagmorgen is een 13-jarige jongen uit Maarssen aangehouden voor het omtrappen van een kliko. De jongen fietste met vier vrienden door het Duivenkamp en had kennelijk niet door dat er politie in de buurt was. Onder het oog van de agenten trapte hij baldadig een kliko om. Hij kreeg een bekeuring.

Fietsverlichting

WOERDEN Op de Singel heeft de politie woensdag van 07.00 en 07.40 uur een fietsverlichtingscontrole gehouden. Tien fietsers kregen een bekeuring.

Laatst gewijzigd 18-10-2007 11:43 | © Politie Utrecht