Politie Haaglanden

Persberichten 18 oktober

Haaglanden, 18-10-2007

Flinke borrel
Den Haag Agenten hielden woensdagavond 17 oktober omstreeks 20.20 uur een 50-jarige Hagenaar aan nadat hij op de Van Dijckstraat een aanrijding had veroorzaakt en was doorgereden. Toen de agenten de man aanspraken, sprak hij warrig en met een dubbele tong. Ook roken zij een stevige alcohollucht. Nadat hij was aangehouden, bleek de man te diep in het glaasje te hebben gekeken. Op het politiebureau blies hij 1175 ugl. De alcohollimiet ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnend bestuurders geldt strengere regelgeving, voor hen ligt de limiet op 88 ugl (= 0,2 promille). De man kreeg een proces-verbaal.

Jongen aangereden
Den Haag Een 10-jarige jongen uit Den Haag is woensdagmiddag 17 oktober om 12.40 uur gewond geraakt toen hij op de Fahrenheitstraat tussen geparkeerd staande autos door de straat opliep. Daar reed op dat moment een 37-jarige automobiliste die hem niet meer kon ontwijken. Door de klap van de aanrijding raakte de jongen gewond aan zijn been. Hij werd voor controle vervoerd naar het Juliana Kinderziekenhuis. De politie stelt een onderzoek in.

Hennepkwekerij opgerold
Den Haag - Na een melding van een hennepkwekerij in een woning aan de Erasmusweg, hield de politie donderdag 18 oktober omstreeks 00.50 uur vier mannen uit het Westland en Den Haag in de leeftijd van 22, 23 en 24 jaar aan. In de woning troffen de agenten 430 hennepplanten aan die inmiddels zijn vernietigd. Politie Haaglanden wijst nadrukkelijk op het gevaar van illegale kwekerijen. In veel gevallen is er sprake van illegaal stroomgebruik wat leidt tot brandbare en zeer gevaarlijke situaties. Heeft u vermoedens van een kwekerij bij u in de buurt dan vraagt de politie nadrukkelijk contact op te nemen met de politie via 0900-8844. Anoniem bellen met de meldlijn M. kan uiteraard ook. Het nummer is 0800-7000.

Vrouw beroofd (oproep getuigen)
Den Haag Op woensdag 17 oktober omstreeks 16.15 uur heeft een tot nu toe onbekende man in de Capedosestraat een 43-jarige vrouw beroofd van haar gsm. Het slachtoffer liep een portiektrap op toen zij halverwege werd aangesproken door een man. Direct daarop voelde ze een ruk aan haar schoudertas. Het lukte de man niet de tas af te pakken, maar wel haar mobiele telefoon die zij in haar hand hield. De vrouw raakte hierbij lichtgewond. De verdachte rende vervolgens weg in de richting van de Van Zeggelenlaan.
Heeft u informatie die kan helpen deze straatroof op te lossen, belt u dan met de recherche van politiebureau Laak via telefoonnummer 0900-8844. Liever anoniem? Belt u dan met M. via 0800-7000.

Beveiliger en burger houden fietsendief aan
Den Haag Een beveiligingsmedewerker van een supermarkt aan de Marktweg hield woensdagmiddag 15 oktober omstreeks 15.00 uur samen met een burger een 38-jarige Hagenaar aan die even daarvoor een fiets had weggenomen voor de supermarkt. De Hagenaar werd overgedragen aan de politie en bekende de diefstal van de fiets. Hij mocht met een proces-verbaal en een dagvaarding op zak weer naar huis. De fiets is teruggegeven aan de rechtmatige eigenaar.

Bekeurd voor rijden zonder licht
Den Haag Tijdens een fietsverlichtingsactie op woensdag 17 oktober tussen 07.00 en 07.45 uur op de Westvlietweg heeft de politie 13 fietsers bekeurd. Met name fietsers zijn in het verkeer een zeer kwetsbare groep. Met de actie wil de politie het voeren van (de juiste) verlichting en het aanwezig zijn van de voorgeschreven reflectoren op fietsen bevorderen.

Aanrijding eindigt in aanhouding
Den Haag Naar aanleiding van een aanrijding tussen een bestelbus en een scooter op de Fruitweg, hield de politie woensdagmiddag 17 oktober de vader van de scooterrijder aan. De bestuurder van de scooter, een 14-jarige Hagenaar, was op de Fruitweg in botsing gekomen met een bestelbus, bestuurd door een 51-jarige Hagenaar. Terwijl de technische ongevallendienst ter plaatse de aanrijding onderzocht, kwam echter ook de vader van de jongen een kijkje nemen en sloeg de bestuurder van de bestelbus in het gezicht. Hierop werd de vader, een 51-jarige Hagenaar, aangehouden en naar het politiebureau gebracht. De jongen werd per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd en hield aan de aanrijding een gebroken been, een hersenschudding en letsel in het gezicht over. De vader kreeg een proces-verbaal en een dagvaarding.

150 Alcoholcontroles
Wassenaar De politie hield woensdag 17 oktober tussen 18.00 en 23.00 uur een grootscheepse alcoholcontrole op de Rijksstraatweg. 150 automobilisten moesten een blaastest afleggen, waarvan één persoon te veel had gedronken. De bestuurder in kwestie blies 325 ugl. Hij kreeg een proces-verbaal. Een 46-jarige vrouw uit Wassenaar trok om 00.10 uur de aandacht van agenten op de Stoeplaan. Ze reed zacht en een beetje slingerend. Toen ze het raam opendeed, roken de agenten een alcohollucht. Ze moest een blaastest afleggen met als resultaat 320 ugl, waarop ze een tijdelijk rijverbod en een proces-verbaal kreeg. De grens voor alcohol in het verkeer ligt op 220 ugl (=0,5 promille). Voor beginnend bestuurders geldt strengere wetgeving: voor hen ligt de grens op 88 ugl (=0,2 promille).

Geen rijbewijs, wèl twee dagvaardingen
Rijswijk Bij een routinecontrole op de Rotterdamseweg kon een 28-jarige automobilist donderdag 18 oktober om 00.45 uur geen geldig rijbewijs tonen. Wel toonde hij twee dagvaardingen waarin stond dat hij voor moest komen voor het rijden zonder rijbewijs. Hij kreeg een proces-verbaal.

Bejaarde man moet rijbewijs inleveren
Rijswijk Surveillerende agenten zagen woensdag 17 oktober om 12.50 uur een automobilist zonder gordel om, rijden op de Hoornbruglaan. De agenten gaven de bestuurder een stopteken. Ze zagen dat de auto slingerend over de weg reed en daarbij bijna een paar spiegels van geparkeerd staande autos reed. Uiteindelijk stopt de bestuurder en bleek het te gaan om een 80-jarige man uit Rijswijk. De man vertelde zijn rechteroog dicht te moeten houden om de weg goed te kunnen volgen en gaf zelf al aan dat het niet meer verantwoord was dat hij nog auto reed. De agenten vorderden daarop zijn rijbewijs in.

Gevaarlijke inhaalmanoevre
s-Gravenzande Politieagenten reden tijdens hun surveillance op de Monsterseweg toen een auto op hun afkwam die aan het inhalen was. Deze manoeuvre was dusdanig gevaarlijk dat de agenten de auto lieten stoppen. Aangezien de 22-jarige automobilist niet in Nederland woont, moest hij de boete van 150 euro direct betalen.

Hennepkwekerij ontmanteld
Pijnacker-Nootdorp Politieagenten ontdekten 17 oktober om 14.40 uur, nadat ze een tip hadden gekregen, een hennepkwekerij aan in een woning aan de Schimmelpenninck van de Oyeweg in Delfgauw. De eigenaar van de woning , een 47-jarige man uit Delfgauw werd aangehouden. Agenten troffen 94 hennepplanten aan. Op last van de Officier van Justitie is de kwekerij ontmanteld en vernietigd. Politie Haaglanden wijst nadrukkelijk op het gevaar van illegale kwekerijen. In veel gevallen is er sprake van illegaal stroomgebruik wat leidt tot brandbare en zeer gevaarlijke situaties. Heeft u vermoedens van een kwekerij bij u in de buurt dan vraagt de politie nadrukkelijk contact op te nemen via 0900-8844. Blijft u liever anoniem, bel dan met M. 0800-7000.

Teveel op
Pijnacker- Politieagenten controleerden 17 oktober om 16.50 uur op de Nobellaan een 42-jarige snorfietser uit Pijnacker. De man bleek te rijden onder invloed. Hij blies 705 ugl. De man uit Pijnacker is met een tijdelijke rijontzegging en een proces-verbaal naar huis gegaan.

Gewond bij aanrijding
Delft Een 27-jarige vrouw uit Delfgauw raakte 17 oktober om 17.30 uur gewond bij een aanrijding op de Zuideindseweg. Het slachtoffer fietste op het fietspad en wilde de Zuideindseweg oversteken. Mogelijk door de laagstaande zon zag een 20-jarige automobilist uit Delfgauw het slachtoffer over het hoofd. De Delfgauwse viel en raakte gewond aan haar been.

Nat pak na inbraak
Pijnacker - Een oplettende getuige zag 18 oktober om 02.30 uur twee mannen bij een bouwplaats op de Oude Leedeweg lopen. Gewaarschuwde agenten zochten in de omgeving en troffen, nadat de getuige meldde dat de mannen wegereden waren, in een sloot een auto met daarin de twee mannen aan. Nadat een kraan de wagen uit de sloot had getakeld trof de politie in de auto verkeersborden en bouwmaterialen aan. Beide inzittenden, Delftenaren van 18 en 21 jaar, zijn aangehouden. De politie onderzoekt de zaak.

Inbreker gepakt
Zoetermeer De politie kreeg donderdag 18 oktober om 02.00 uur een inbraakmelding binnen van een supermarkt aan het Kentgensplein. De omgeving werd afgezet en de agenten zagen de inbreker in het pand. De sleutelhouder van de supermarkt liet de politie binnen en daar hielden agenten de 21-jarige man aan. Hij zit nog vast voor nader verhoor.