Persberichten Heuvelrug, 10.30 uur

Utrecht, 18-10-2007

Politie onderzoekt lasterbrief

MAARN Op dinsdag 16 oktober deed een 46-jarige inwoner van Maarn bij de politie melding van laster.

Op dinsdag 16 oktober kwam het de 46-jarige Maarnaar ter ore dat in zijn woonomgeving een schrijven was verspreid waarin wordt gesteld dat hij actief zou zijn als schennispleger/pedofiel. In het schrijven werd ook zijn naam en adres genoemd. De Maarnaar heeft inmiddels aangifte gedaan van smaad en/of laster.

De politie wil benadrukken dat er tegen de Maarnaar geen enkele verdenking is van pedofilie dan wel van schennispleging. Door de smaadbrief wordt de man ten onrechte in een kwaad daglicht gesteld.

De politie heeft direct op dinsdagochtend een buurtonderzoek in Maarn ingesteld om de bron en de verspreidingsgraad van de lasterbrief vast te stellen. Tot op heden heeft de politie de bron (nog) niet kunnen achterhalen. Het onderzoek wordt voortgezet.

Aan personen die weten of menen te weten wie de opsteller en/of verspreider van deze lasterbrief is, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Heuvelrug op telefoonnummer 0900-8844.

Algemene verkeerscontrole

RHENEN- Op verschillende straten in Rhenen werd op woensdag van 16.45 uur tot 21.30 uur een verkeerscontrole gehouden. In totaal kregen 30 weggebruikers een bekeuring omdat ze geen gordel droegen, reden met te hoge snelheid of het rode verkeerlicht negeerden.

Van 16.45 uur tot 18.30 uur werden 9 bekeuringen uitgeschreven op de Lijnweg. Hier werd door weggebruikers het rode verkeerslicht genegeerd.

Brand in slooppand

RHENEN- Op woensdagavond ontstond er brand in een leegstaand pand aan de Cuneraweg. Getuigen hoorden omstreeks 20.30 uur een harde knal die uit richting van een slooppand kwam. Kort hierop kwamen vlammen uit het pand. De brandweer werd gewaarschuwd en bluste de brand. Door de brand ontstond er brandschade aan enkele planken. De politie verzoekt getuigen contact op te nemen met het district Heuvelrug 0900-8844.

Laatst gewijzigd 18-10-2007 10:35 | © Politie Utrecht