AutoRai

Ford Business Partner levert 50 Ford Galaxy's aan Verkeer.advies

(10/18/2007)
In een samenwerkingsverband van VERKEER.advies, Connexxion en het Ministerie van Verkeer en Waterstaat is al enige tijd een uniek initiatief operationeel, dat is overgewaaid uit Amerika: Vanpool. Deze week heeft de stichting VERKEER.advies 50 nieuwe Ford Galaxy's in gebruik genomen.

De heer Edwin Gerbers van FordBusinesspartner, verantwoordelijk voor de inzet van de Fords: "Uiteraard juichen wij deze alternatieve vervoersmogelijkheid enorm toe en kunnen wij met onze Galaxy, een van de meest luxueuze MPV's van dit moment het credo van de Stichting waarmaken: in 'business class'langs de file. Daarmee levert Ford BusinessPartner een bijdrage aan een belangrijk initiatief om het fileleed rond Amsterdam te verminderen en wordt het selectief autogebruik gestimuleerd."

Een van de topics en een belangrijke speerpunt actie van onze huidige Minister van Verkeer en Waterstaat, Camiel Eurlings, is het terugdringen van de files. Daar zijn ingrijpende maatregelen voor de lange termijn voor nodig, maar innovatieve initiatieven kunnen al heel snel ook een bijdrage leveren. Zoals een initiatief van Vanpool, dat in Amerika al zeer succesvol is. De 'vanpooler'wordt thuis voor de deur opgehaald en rijdt een groot deel van het traject naar kantoor of bedrijf over de vluchtstrook en de busbaan. En uiteraard zorgt deze serviceverlening ervoor, dat de gebruiker na werktijd weer veilig en snel thuis wordt afgezet.

Ford Galaxy
Voor de keuze van het voervoer middel kwam VERKEER.advies al gauw bij Ford BusinessPartner terecht. De heer Gerbers: " De stichting was op zoek naar een comfortabele auto met zes zitplaatsen voor de passagiers. Met als belangrijkste criteria: ruimte, comfort, luxe en veiligheid. En natuurlijk ook verantwoorde gebruikskosten en dus een goede kilometerkostprijs. Door deze 50 Galaxy's in te zetten levert Ford BusinessPartner een zinvolle bijdrage aan het terugdringen van het verkeersaanbod, doordat voor iedere Vanpool Galaxy zes auto's thuis blijven staan.

VERKEER.advies
Als chauffeur in de Ford Galaxy fungeert een van de deelnemers, die daarvoor een speciale rijopleiding heeft genoten, want het rijden over vluchtstroken en busbanen vergt een speciale training, waarbij veiligheid naar snelheid vooropstaat. De chauffeur haalt de andere passagiers na een minimale ophaalroute op en rijdt vervolgens naar de Amsterdamse kantorenlocaties, waaronder ZuidOost, de Zuidas, Sloterdijk en Schiphol/Lijnden.

Nogmaals de heer Gerbers: " FordBusinessPartner is de eigen leasemaatschappij van Ford. Door de krachten van de Ford dealer, de fabrikant en de leasemaatschappij te bundelen is er voor elke bedrijfsmatige vervoerswens een maatwerkoplossing voor handen. Wij zijn verheugd onze bijdrage te kunnen leveren aan dit project, dat wordt ondersteund door het Ministerie van verkeer en Waterstaat."

VERKEER.advies is een dienst van Algemeen Economisch Belang van de Provincie Noord-Holland, Stadsregio Amsterdam en de Kamer van Koophandel Amsterdam en voert het gezamenlijke
mobiliteitsmanagementbeleid van deze partijen uit. De heer Verkerk van VERKEER.advies: "Onze doelstelling is om werkgevers en werknemers te bewegen uit te zien naar filevriendelijke alternatieven voor het woon-werkverkeer. Met de uitvoering van echt beleid levert VERKEER.advies een bijdrage aan de verbetering van de locatiebereikbaarheid en leefbaarheid van bedrijventerreinen en kantorenlocaties."