Van Gogh Museum


Familiedagen

Tijdens de herfst- en kerstvakantie zijn er bij de tentoonstelling Barcelona 1900 speciale familiedagen voor kinderen van 6-12 jaar en hun ouders. Naast de familiespeurtocht zijn er dan verrassende optredens van Theatergroep Max en in het atelier kun je deelnemen aan een workshop. Tussen de activiteiten door kun je even uitrusten in het museumrestaurant, om te genieten van een heerlijke kinderlunch.

De familiedagen zijn op:

* Donderdag 18 oktober 2007

* Vrijdag 19 oktober 2007

* Donderdag 27 december 2007

* Woensdag 2 januari 2008

De themaâs van de kinderworkshops tijdens de familiedagen zijn:

Een kleurrijk mozaïek van stukjes steen
Ooit van de architect Gaudàgehoord? Hij ontwierp gebouwen, meubels en zelfs een park. Geïnspireerd op zijn werk, maken we met gekleurde stukjes steen ons eigen mozaïek.

Ontwerp je eigen sieraad
In de tentoonstelling bekijken we de prachtige sieraden uit Barcelona, bijna honderd jaar geleden gemaakt. Met ijzerdraad, papier, karton en crêpepapier maken we daarna onze eigen sieraden. Antoni Gaudí en Josep Maria Jujol, Park Güell, Detail van het paviljoen, (c) Lunwerg editores

Wil je ook meedoen aan een workshop? Meld je snel aan! Heb je een voorkeur voor een bepaalde workshop, dan kun je die bij je aanmelding aangeven.

Tijden

- 10.30 tot 12 uur

- 13 tot 14.30 uur

- 15 tot 16.30 uur

Regels

- Maximaal aantal deelnemers: 12

- Leeftijd: 6 t/m 12 jaar

- Ouders zijn niet aanwezig bij de workshop

Aanmelden
Bij de informatiebalie van het Van Gogh Museum, telefoonnummer +31 (0) 20 570 52 43 (dagelijks 10-18 uur).

Engelstalige workshops zijn op aanvraag mogelijk (alleen groepsarrangementen).

Familiespeurtocht
Bij de informatiebalie is gratis de spannende familiespeurtocht Een reis door Barcelona verkrijgbaar met vragen, puzzels, weetjes en opdrachten voor kinderen van 6 tot 12 jaar en hun ouders.