NCRV

Babyboom

NCRV maakt unieke serie over kinderwens

Donderdag 18 oktober
20.30 uur, Nederland 1

Hoe vergaat het 100 koppels met een kinderwens?

Vanaf donderdag 18 oktober 2007 start de NCRV op Nederland 1 met de tiendelige unieke serie Babyboom. De presentatie is in handen van Caroline Tensen. In Babyboom worden bijna een jaar lang 100 koppels of alleenstaanden met een kinderwens op de voet gevolgd.

Babyboom laat zien hoe de geselecteerde koppels deze belangrijke periode in hun leven beleven. De kijker maakt de hoogtepunten maar ook de dieptepunten mee van stellen van verschillende leeftijden die al enige tijd proberen zwanger te raken. Kinderen krijgen is niet alleen een kwestie van willen, voor sommigen is zwangerschap een lange, zware weg die van vele factoren afhankelijk is. Wat als het zwanger worden niet lukt, hoe ga je daarmee om, welke emoties komen hierbij kijken en welke stappen kun je ondernemen? En hoe gaan alleenstaanden of homoparen om met een kinderwens? Hoe bereid je je voor op de bevalling en wat zijn de mogelijkheden als je niet direct zwanger wordt? Babyboom volgt alle ontwikkelingen, van de spanning van de zwangerschapstest, de eerste echo, de eerste keer dat je je kindje voelt schoppen in je buik tot en met dat bijzondere moment: de geboorte.

Naast het volgen van honderd stellen, is er in het programma aandacht voor bakerpraatjes en worden wetenschappelijke proefjes uitgevoerd. Want maakt het nu wel of niet uit of de man een strakke boxershort draagt? En helpt een handstand nu wel of niet om de bevruchting op gang te helpen?