Gemeente Rotterdam

Duurzaamheid centraal tijdens het 'Deutsch-Niederländisches Wirtschaftsforum'.

Duurzaamheid als aanjager van de economie is het thema van het 2. Deutsch-Niederländisches Wirtschaftsforum in Rotterdam. Burgemeester Opstelten van Rotterdam en burgemeester Schramma van Keulen ondertekenen tijdens het Wirtschaftsforum een duurzaamheidsverklaring waarin het belang van een duurzame stedelijke samenleving wordt benadrukt. Keynote speaker is voormalig minister-president van Nederland, dr. Ruud F.M. Lubbers, voorzitter van het Rotterdam Climate Initiative Council en voorzitter van de International Advisory Board.

Infrastructuur, energievoorziening en technologische innovatie zijn de belangrijkste katalysators voor duurzame economische groei. Het Wirtschaftsforum diept deze thema's uit aan de hand van forumdiscussies met kopstukken uit o.a. het Nederlandse en Duitse bedrijfsleven en de wetenschap. Met talrijke voorbeelden door succesvolle duurzame ondernemers. Er is volop aandacht voor publieke en private initiatieven en de stand van de wetenschap in beide landen. Een congres met kansen voor Keulse en Rotterdamse ondernemers en aandacht voor best practices en lessons to learn op een van de meest toonaangevende maatschappelijk-economische onderwerpen van dit moment.

Rotterdam en Keulen, twee belangrijke Europese steden, organiseren jaarlijks het Deutsch-Niederländisches Wirtschaftsforum in het kader van de stedenband tussen Rotterdam en Keulen die dateert van 1958.

Kijkt u voor meer informatie of inschrijving op de website van het Wirtschaftsforum.

Bron: Bestuursdienst, 17-10-2007