Gemeente Lochem


Bestemmingsplannen voor Laren en Barchem

De gemeente Lochem wil haar hele grondgebied voorzien van actuele bestemmingsplannen. In de reeks van herzieningen is begonnen met de komplannen voor Laren en Barchem. De bestemmings-plannen zijn uniform van aard, zodat een woonbestemming in de ene kern vergelijkbaar is met eenzelfde bestemming in een andere kern.

In de nieuwe bestemmingsplannen is gekozen voor een gedetailleerde wijze van bestemmen. Dit betekent dat per locatie goed te zien is wat de mogelijkheden zijn. Voor het overgrote deel hebben de bestemmingsplannen tot doel de bestaande situatie te bestemmen en zijn er geen nieuw te ontwikkelen projecten opgenomen. De voorontwerp bestemmingsplannen hebben nog geen formele juridische status. De plannen moeten op grond van de Wet op de Ruimtelijke Ordening nog in procedure te worden gebracht.

Uw reactie is welkom
Hoewel de voorontwerpen zorgvuldig zijn opgesteld, is het mogelijkheid dat er onvolkomenheden inzitten. Ook kan het zo zijn dat u het met een bepaalde beleidskeuze niet eens bent. Graag horen wij dan uw reactie.

Plannen ter inzage
De voorontwerp bestemmingsplannen zijn in te zien onder "leven en wonen" - beleid. Via het reactieformulier kunt u reageren. Vanaf 18 oktober tot en met 30 november liggen de plannen ook bij de publieksbalie, Markt 3 in Lochem ter inzage. Tot deze datum hebt u de gelegenheid om schriftelijk te reageren. Het bestemmingsplan Laren is nog in te zien op maandag 22 en woensdag 24 oktober van 13.30 tot 17.00 uur en op dinsdag 23 oktober van 13.30 tot 20.00 uur bij café-restaurant De Witkamp in Laren. Het bestemmingsplan Barchem is nog in te zien op dinsdag 30 oktober van 13.30 tot 20.00 uur en op woensdag 31 oktober van 13.30 tot 17.00 uur bij Hotel De Groene Jager in Barchem.