Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave woensdag 17 oktober

* MAN RIJDT DOOR CONTROLE HEEN
ROTTERDAM-OOST - De politie heeft na een achtervolging een jongen aangehouden die doorreed bij een politiecontrolepost. Dinsdagavond rond half twaalf controleerden agenten op de Maasboulevard. Ze zagen dat er een scooterrijder aan kwam, de scooter had echter geen verlichting. Bij het zien van de politiemensen, gaf de bestuurder extra gas en reed rakelings langs de agenten, waarvan er één op zij moest springen om niet geraakt te worden. Hierop volgde een achtervolging waarna agenten de man in de omgeving van de Oude Plantagedreef aanhielden door hem gepast geweld naar de grond te brengen. De verdachte was niet in het bezit van een rijbewijs en een bromfietscertificaat. Ook was het voertuig niet verzekerd. De 18-jarige man uit Capelle aan den IJssel is overgebracht naar een politiebureau en ingesloten voor nader onderzoek.


* BOOT VEROORZAAKT GELUIDSOVERLAST
SCHIEDAM - De politie heeft de schipper van een boot bekeurd waar het een en ander aan mis was. Woensdagochtend rond kwart voor twee kreeg de politie melding van een bewoner in de buurt van de Maasboulevard die niet kon slapen vanwege het hard geluid van een boot. Agenten van de Zeehavenpolitie die een controle uitvoerden, troffen een dronken stuurman aan. Na controle van het schip bleek er meer niet in orde; er was geen juiste bemanningslijst afgegeven, de verlichting was niet in orde en de schipper was afwezig en had de verantwoordelijkheid voor het schip niet op een goede wijze overgedragen. De geluidsoverlast veroorzakende ventilatoren zijn uitgezet en de schipper kan een aantal bekeuringen tegemoet zien.


* GESTOLEN FIETSEN TERUGGEVONDEN
RIDDERKERK - De politie heeft een verdachte aangehouden nadat er in de kelderbox van de man gestolen fietsen werden aangetroffen. Naar aanleiding van binnengekomen informatie heeft de politie dinsdagochtend rond elf uur een controle uitgevoerd in een kelderbox aan de BM de Gaaij Fortmanstraat. Daar zagen agenten 10 gestolen fietsen en een gestolen scooter. Een 17-jarige jongen uit Ridderkerk kwam ter plaatse en politiepersoneel hield de man aan en bracht hem over voor nader onderzoek. Bekeken wordt wie er verantwoordelijk is.