Europrix TTA nominatie voor HKU studente


ALMERE, 20071016 -- Een Nederlandse inzending is genomineerd voor de Europrix TTA, een begerenswaardige Europese multimedia prijs voor jonge producenten onder de 30 jaar. De genomineerde inzending dingt mee naar de categorieprijs en de overall Europrix Top Talent Award.

De Nederlandse inzending is genomineerd in de categorie Interactive Computer Graphics. Sanneke Prins, student aan de HKU Faculteit Kunst Media & Technologie in Hilversum is genomineerd met haar produktie Mijn Naam is Haas. Alle 21 genomineerde inzendingen kunnen bekeken worden op: www.toptalent.europrix.org/tta07/en_projects_this-years-projects.html.

Tijdens het Europrix Top Talent Festival in Graz zullen op 25 november de categoriewinnaars en de algehele winnaar bekend worden gemaakt. Aan de overall Europrix Top Talent Award is een geldbedrag verbonden.

In Nederland wordt de Europese editie van de EUROPRIX Top Talent Award ondersteunt door de Stichting Europrix.nl. Deze Stichting organiseert sinds 2003 haar eigen EUROPRIX.nl wedstrijd voor Nederlandstalige inzendingen.

EUROPRIX Top Talent Award (TTA)
De TTA is een multimedia wedstrijd georganiseerd om werk voor studenten en jong talent te testen en tonen op Europees niveau. De wedstrijd wordt georganiseerd door het evenementenbureau ICNM en wordt gesponsord door het Oostenrijkse ministerie van Economische Zaken en industriële sponsors. De wedstrijd wordt vanuit Nederland ondersteund door de Stichting EUROPRIX.nl, die in Nederland een wedstrijd organiseert met een categorie Top Talent voor jong talent onder de 30 jaar; genomineerde inzendingen van EUROPRIX.nl worden automatisch ingezonden voor de Europese wedstrijd. Categoriewinnaars in de andere vakcategorieën gaan in de Europrix.nl 2007.nl editie worden ingezonden voor de mondiale wedstrijd World Summit Award.





Electronic Media Reporting