Gemeente Den Haag

Maandag 15 oktober bezocht de Franse premier, Francois Fillon, Nederland als voorbereiding op het Franse voorzitterschap van de Europese Unie. In de middag bezocht hij twee re-integratie projecten van de gemeente Den Haag, het Jongeren Toezicht Team en Haagbouw.

Premier Fillon begroet de wethouders Kool en Dekker In gezelschap van minister Piet-Hein Donner, arriveerde de Franse premier omstreeks 14.00 uur op de bouwplaats van de BAM in Transvaal. Daar werd hij welkom geheten door loco-burgemeester Sander Dekker. Aansluitend werd hij door Henk Kool rondgeleid over het bouwproject. Via Haagbouw leren jongeren op dat project al werkend het vak van ervaren ambachtslieden.

De Franse premier maakte kennis met enkele jongeren die bezig waren een tuinmuur te metselen, het plaatsen van bergingen en het aftimmeren van woningen. Met enkele van deze jongeren ging de premier in gesprek.

Premier Fillon bezoekt Transvaal Gedurende het gehele bezoek werd het gezelschap beveiligd door een team van JTTers. Halverwege het bezoek werd de Franse premier voorgesteld aan alle leden van het Jongeren Toezicht Team (JTT). Door de begeleiders van het team werd uitleg gegeven over het JTT.