Antillenhuis


Levendig debat Leeflang en NVJ over mediabeleid Antillen

Foto: Antillenhuis/PevryPress

De Minister van Onderwijs, Sport en Cultuur van de Nederlandse Antillen, mw. Omayra Leeflang, heeft vandaag dinsdag 16 oktober deelgenomen aan een debat over het mediabeleid op de Nederlandse Antillen.

Het debat/interview vond plaats in de studio van Radio Nederland Wereldomroep (RNWO) te Hilversum. Presentator Noraly Beyer leidde het gesprek tussen mw. Leeflang en Thomas Bruning, algemeen-secretaris van de Nederlandse Journalisten Vereniging (NVJ).

De onderwerpen/stellingen die werden aangesneden waren:


1. De Mediaraad (opgericht door en met subsidie van de Antilliaanse regering) moet niet een journalistieke gedragscode op te stellen; dit werkt teveel invloed van de regering in de hand.


2. De Mediawet zoals voorgesteld op de Antillen, heeft het gevaar om als repressiemiddel te worden gebruikt tegen de vrije pers (censuur?)


3. Politiek en journalistiek hebben ieder een eigen verantwoordelijkheid. Ze moeten volledig gescheiden van elkaar opereren. (journalisten moeten dus ook geen zitting nemen in Raden van Bestuur).


4. De Nederlandse media wetgeving kan niet één op één toegepast worden op de Nederlandse Antillen. Daar zijn de Antillen te klein worden.


5. Er moet een journalist zitting kunnen nemen in de Mediaraad, die werkzaam is in de journalistiek (Mediawet verbiedt dat nu).

Voor meer informatie omtrent de uitzending verwijs ik U naar de Caribische redactie van RNWO via telefoon: 035-6724302.

Noot voor de pers: Voor vragen omtrent het bezoek van minister Leeflang, het mediabeleid en/of persfoto's gelieve contact op te nemen met Norman Serphos, Voorlichter / woordvoerder Antillenhuis serphos@kgmna.nl

---

Gepubliceerd op: 16-10-2007 Bron: Antillenhuis