Politie Gelderland-Zuid

Twee aanhoudingen in onderzoek zware mishandeling

Nijmegen, 16-10-2007 o In de vroege ochtend van zondag 8 juli werd een 29-jarige Nijmegenaar door een groep mannen zwaar mishandeld op de Broerstraat in Nijmegen. Een omstander en een vriend die te hulp schoten, werden bedreigd met een vuurwapen. De politie startte direct daarna een uitgebreid onderzoek.

Het slachtoffer, een 29-jarige Nijmegenaar, was gaan stappen in het centrum van Nijmegen. Toen hij vanaf een café aan de Grotestraat door de Broerstraat richting Plein 1944 liep, werd hij opeens omver geduwd. Vervolgens werd hij door een groep mannen, die hij herkende uit het café dat hij had bezocht, in elkaar geslagen. Een omstander, een 32-jarige Nijmegenaar, kwam het slachtoffer te hulp en trok de mannen uit elkaar. Vervolgens ging hij met het slachtoffer achter de daders aan. Vlak voor Plein 1944 werd de 32-jarige Nijmegenaar door een van de mannen bedreigd met een vuurwapen. Ook een vriend, een 39-jarige Nijmegenaar, die nog achter de groep mannen aanliep, werd met een vuurwapen bedreigd. Vervolgens gingen de verdachten er in hun auto vandoor.

De politie heeft zoveel mogelijk getuigen gesproken van de mishandeling. Ook werd gebruik gemaakt van camerabeelden. Met behulp van de politie uit Zaltbommel konden op basis van de signalementen twee mannen uit Zaltbommel worden aangehouden. Een 26-jarige verdachte uit Zaltbommel is maandag aangehouden en in verzekering gesteld. Een 31-jarige plaatsgenoot is dinsdagmorgen ook aangehouden en in verzekering gesteld.

De slachtoffers hebben aangifte gedaan. De 29-jarige Nijmegenaar had ernstig hoofdletsel na de mishandeling en deed aangifte van zware mishandeling. De 32-jarige omstander deed aangifte van bedreiging. Ook de 39-jarige Nijmegenaar die bevriend is met het slachtoffer, deed hier aangifte van.

De politie zet het onderzoek voort en verwacht meer aanhoudingen te kunnen doen.

(11)