AutoRai

Toyota's Vehicle Logistics Centre in Zeebrugge distribueert tweemiljoenste auto

(10/16/2007)
Sinds de start in januari 2001, heeft het Vehicle Logistics Centre (VLC) van Toyota in Zeebrugge, België, zijn tweemiljoenste auto gedistribueerd. Het VLC, waar ⬠12 miljoen in is geïnvesteerd, is een belangrijk logistiek centrum voor de import en export van personenautoâs en bedrijfsautoâs van Toyota en Lexus van en naar Europa.

Deze mijlpaal wordt net 2,5 jaar nadat het VLC zijn miljoenste auto heeft verwerkt bereikt, waarmee de snelle groei van de activiteiten van het centrum om aan de toenemende verkopen van Toyota in Europa te voldoen wordt onderstreept.

Het VLC in Zeebrugge speelt een cruciale rol voor Toyota Motor Europe (TME) bij het maximaliseren van zijn logistiek en klanttevredenheid in Europa en tegelijkertijd het terugdringen van de kosten en levertijd. Naast het distribueren van autoâs per schip, vrachtwagen of trein, zorgt het VLC voor opslag en het uitvoeren van controles vóór het afleveren van Toyota- en Lexus-modellen voor België, Nederland en Duitsland.

In 2006 en 2007 kreeg het VLC het "Milieucharter" toegekend als erkenning voor de onafgebroken inzet van het centrum om de groei van haar activiteiten ook met een grotere duurzaamheid gepaard te doen gaan. Het terrein beslaat momenteel maar liefst 460.000 m2 en er werken zeven Toyota-medewerkers en 180 logistieke medewerkers. In 2006 heeft het VLC in Zeebrugge in totaal 405.796 autoâs gedistribueerd.