Gemeente Oirschot

Kwaliteitstest Hulpverlening

Jaarlijks organiseert de Brandweervereniging een tweetal kwaliteitstesten om het vakmanschap van de brandweermensen te testen en op peil te houden. Allerlei essentiële onderdelen van het brandweervak, zoals brandbestrijding, het werken met gevaarlijke stoffen, het bevrijden van (verkeer) slachtoffers etc. komen aan bod.

Elk voorjaar wordt de kwaliteitstest brandbestrijding georganiseerd en in het najaar een kwaliteitstest Hulpverlening. De ploegen zijn onderverdeeld in een aantal klassen. Het resultaat bepaald of je promoveert, degradeert of in de betreffende klasse blijft.

Op zaterdag 6 oktober 2007 waren een 40 ploegen te gast in de gemeente Valkenswaard voor het spelen van hun wedstrijd. Ook de brandweer Oirschot heeft tijdens deze dag twee ploegen afgevaardigd. Een ploeg van de post Oirschot spelend in de derde klasse en een ploeg van de post de Beerzen spelend in de eerste klasse.

De ploeg van de post de Beerzen, met bevelvoerder Nico Hems, behaalde een fraaie derde plaats.

De opdracht, het bevrijden van een tweetal slachtoffers, werd deskundig uitgevoerd.

De ploeg van de post Oirschot, met bevelvoerder Henk Roefs, behaalde een vijfde plaats. Het resultaat was ruim voldoende om, na het redden van een tweetal slachtoffers bij bierbrouwerij Dommels, ook volgend jaar uit te komen in de derde klasse.