PvdA Rotterdam


Vrouwencentrum Delfshaven genomineerd!

Di 16 Okt 2007 - Redactie
Vrouwencentrum Delfshaven genomineerd!

Parel van Integratie

Het Vrouwencentrum Delfshaven is met nog zeven andere initiatieven uit het land genomineerd voor de titel Parel van Integratie 2007. Volgens het Kennisnet Integratiebeleid en Etnische Minderheden (KIEM) is het vrouwencentrum een van de beste integratieprojecten van Nederland.

Minister Vogelaar maakt 26 november bekend wie uiteindelijk die eer ten deel valt. PvdA-raadslid Peggy Wijntuin is bijzonder trots op de succesvolle profilering van het vouwencentrum. Er waren 109 inzendingen. Het Vrouwencentrum Delfshaven zit in de toptien. Geweldig toch! En dan te bedenken dat ik me begin dit jaar nog sterk moest maken voor het behoud van dit centrum! Het vrouwencentrum werd toen vanwege het afschaffen van de ID-regeling met sluiting bedreigd. Wijntuin stelde dat vervolgens aan de kaak.

Het Vrouwencentrum Delfshaven, een zelforganisatie voor de bevordering van de emancipatie, belangenbehartiging, bewustmaking en kadervorming van vrouwen, heeft wekelijks verschillende etnische groepen in huis, waaronder Nederlanders, Turken, Surinamers, Chinezen, Marokkanen, Antillianen en Syriërs.
Waardering van de selectiecommissie is er onder meer voor het feit dat het Vrouwencentrum Delfshaven erin slaagt om de moeilijkst bereikbare groep te bereiken, te weten migrantenvrouwen: Het belangrijkste verschil met soortgelijke initiatieven is dat het Vrouwenhuis geheel door migrantenvrouwen zelf wordt gerund, zonder formele ondersteuning van andere partijen. De vrouwen weten op deze unieke wijze een sfeer te creëren waar veel andere migrantenvrouwen zich veilig en thuis voelen.

Over de Parels van Integratie
Wat werkt nu wel, en wat niet? is een veelgehoorde vraag binnen het integratieveld. Veel betrokken beleidsmedewerkers, professionals en burgers leveren dagelijks hun bijdrage aan integratieprojecten. In Nederland bestaan honderden projecten op dit terrein. Maar welke projecten zijn succesvol en waarom? Dat is niet altijd even duidelijk. Om op deze vragen een antwoord vragen te geven startte KIEM in 2005 Parels van Integratie om duidelijk te maken wat de kracht is van succesvolle projecten, zodat anderen daar van kunnen leren.