Gemeente Lelystad

ING Bank wordt huisbankier van gemeente

De gemeente Lelystad gaat in zee met de ING Bank als nieuwe huisbankier. Op 15 oktober is de overeenkomst bekrachtigd. De samenwerking geldt voor een periode van vijf jaar met een aansluitende optie voor nog een jaar.

(FOTO: burgemeester Horselenberg en dhr. JW Overwater tekenen de overeenkomst. Aan weerszijden wethouder Albert Kok en dhr. Peter van Leeuwen van ING achter de tafel. Achter hen alle gemeente- en ING-medewerkers die aan het project hebben gewerkt.)

Keuze

De keuze voor een nieuwe huisbankier kwam tot stand na een analyse van de structuur van het geldverkeer van de gemeente en het uitschrijven van een Europese aanbestedingsprocedure. Wanneer de som van alle transacties in betreffende contractperiode meer is dan EUR 211.000 schrijft de Europese wetgeving een dergelijke aanbesteding voor. Gemeente Lelystad heeft daartoe geheel in eigen beheer een procedure gevolgd die, voor wat betreft bancaire diensten, in Nederland nog redelijk uniek is te noemen.

Rechtmatigheidsonderzoek

Daarnaast wordt jaarlijks door de externe accountant een zogenaamd rechtmatigheidsonderzoek uitgevoerd waarbij ondermeer onderzocht wordt of de inkoop van goederen en diensten wel gebeurt volgens wettelijke spelregels. De inkoop van financiële diensten valt hier ook onder.
---