Gemeente Sint-Michielsgelstel


Nieuwe voorzitter Rekenkamercommissie

dinsdag 16 oktober 2007

De gemeenteraad heeft op 16 augustus de heer Van Steenoven uit Waalwijk benoemd als voorzitter van de Rekenkamercommissie. Inmiddels is Van Steenoven ruim een maand aan de slag in zijn nieuwe functie.

Van Steenoven was gedurende veertien jaar wethouder van de gemeente Waalwijk. Zijn brede portefeuille omvatte onder andere de onderwerpen ontwikkelingen en bouwen, sociale zaken en financiën. Na zijn pensionering wilde hij graag zijn kennis en ervaring blijven inzetten. Rondom de eerste twee beleidsvelden vond hij bijpassende functies. Als voorzitter van de Rekenkamercommissie kan hij ook zijn financiële kennis weer in praktijk brengen.

Kritisch
De Rekenkamercommissie onderzoekt hoe het geld van de gemeente besteed wordt en of de doelstellingen van de gemeenteraad daadwerkelijk behaald worden. De commissie is een instrument voor de gemeenteraad bij het uitoefenen van zijn controlerende taak. In de periode dat ik als wethouder en raadslid actief was, heb ik de Rekenkamercommissie als zeer waardevol ervaren, vertelt Van Steenoven. Een kritische commissie, die niet continu met een wijzend vingertje plannen afbreekt, kan een grote toegevoegde waarde hebben. Ik streef er naar om de gemeenteraad een instrument aan te reiken dat ook de beleidsbepalende rol van de raad sterker kan maken. Een instrument waarmee de raad zich bij nieuw beleid heel bewust is van de consequenties. Hiermee kunnen uiteindelijk betere beslissingen genomen worden.

---