ABVAKABO FNV

Bonden weer in gesprek met mbo-raad

Dinsdag 16 oktober worden de gesprekken voor een nieuwe cao in het beroepsonderwijs en volwasseneneducatie (bve) hervat. De succesvolle actie van afgelopen donderdag op het ROC van Twente met 600 stakers en het vooruitzicht op stakingen op andere ROCs lijken een positief effect te hebben.
Voor ABVAKABO FNV geldt dat alleen een akkoord leidt tot het opschorten van de stakingsacties. Dat betekent dat alle actievoorbereidingen op volle kracht doorgaan.

Met de actieleus `Tijd voor Kwaliteit' wijst het onderwijspersoneel op de verhoging van de werkdruk als de voorgestelde plannen van de Mbo-raad doorgaan. Modern onderwijs moet tot stand komen in samenspraak met de mensen die de deelnemers begeleiden, coachen en lesgeven. Hieraan mag per jaar maximaal 1200 klokuren besteed worden, inclusief voorbereiding, nawerk en begeleiding. Dat betekent ook dat zeggenschap over taken in de cao verankerd moet worden. De afspraken moeten niet alleen voor docenten gelden, maar ook voor instructeurs, onderwijsassistenten en praktijkbegeleiders.

Ten slotte, is er het pleidooi voor een dertiende maand. Een salarisimpuls die ook in andere (onderwijs)sectoren zoals het hbo en primair onderwijs is afgesproken.

Meer dan 600 medewerkers in het MBO maakten de eerste actiebijeenkomst in Twente tegen de slechte plannen van de MBO-raad tot een succes. "Het water is de mensen de laatste jaren tot over de lippen gestegen. Het is nu of nooit!, was de boodschap van de (onderwijs)bonden AOb, CNV Onderwijs, Abvakabo FNV , Unie/Nfto/Cmhf "

15-10-2007, BVE | Meer over: actie, bve, cao, mbo, onderwijs |