Gemeente Roermond

Jonas Seeberg speelt in het Stedelijk Museum Roermond

Foto van Jonas Seeberg Op zondag 14 oktober vindt er in het Stedelijk Museum Roermond weer een Cuypers Kamerconcert plaats. Ditmaal wordt de muziek verzorgd door Jonas Seeberg, tweede solocellist in het Limburgs Symfonie Orkest. Tijdens dit intieme kamerconcert zal hij voor u werk van Johann Sebastian Bach en Benjamin Britten ten gehore brengen.

Jonas Seeberg is geboren in Marburg, Duitsland, en studeerde cello in München. Studiebeurzen maakten het hem mogelijk aansluitend voor twee jaar naar de Verenigde Staten te gaan om zich bij Bernard Greenhouse verder te ontwikkelen. Andere leraren waren Maurice Gendron, Zara Nelsova en Josef Schwab. Na zijn examen in 1996 in Berlijn was Jonas solocellist in Zürich en Meiningen; sinds 2001 is hij tweede solocellist in het Limburgs Symphonie Orkest.

Eveneens in 2001 richtte hij met de canadese pianiste Melanie Reinhard en de engelse violist Christopher White het Trio Melisma op; bovendien is hij cellist in de Taschenphilharmonie.

Jonas Seeberg speelt tijdens het concert op een cello van de venetiaan Matteo Goffriller uit het jaar 1698.

Het concert wordt gehouden op zondag 14 oktober van 11.30 tot 12.45 uur. De deuren van het Stedelijk Museum Roermond openen om 11.00 uur. Er is er plaats voor maximaal 50 personen, de toegangsprijs is 5,- per persoon (inclusief een drankje in de pauze). Vooraf reserveren is niet noodzakelijk, maar wel gewenst. Reserveren kan via telefoonnummer 0475 333 496 of via e-mail: museum@roermond.nl o.v.v. Cuypers kamerconcert. Het programma van dit concert kunt u hier opvragen.

De Cuypers kamerconcerten worden mede mogelijk gemaakt door Muermans projectontwikkeling & Management BV. Publicatiedatum: 05.10.2007 Bijgewerkt: 05.10.2007