Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Buren, september 2007

De wereld van gisteren

Het concertseizoen in Buren begint met een kijkje in de wereld van gisteren. Op zaterdag 13 oktober neemt Musica Rossi het publiek mee naar het 19e eeuwse Wenen. Het concert begint om 20 uur in de St Lambertuskerk in Buren. De organisatie is een samenwerking tussen Muziek in Buren, Theater Het Heerenlogement en Kunstroute Buren B!zonder.

In het laat 19e eeuwse Wenen waren de laatste tumultueuze jaren van het Oostenrijkse keizerrijk gaande. Het was een dynamische tijd: de spanning tussen het oude en het nieuwe, tussen realiteit en schijn, als een dans op een vulkaan. Gespeeld worden een strijkkwintet van Brahms en Verklärte Nacht van Schönberg. Beide componisten woonden in Wenen. Zij zijn vertegenwoordigers van het klassieke en de vooraankondiging van het nieuwe in die tijd. De muziek in combinatie met teksten van onder meer Zweig en Musil laat het publiek meekijken in het verleden. Musica Rossi is een strijksextet dat haar muziek combineert met literatuur. Er ontstaat op deze manier een spannende interactie tussen toon en taal. De leden van Musica Rossi zijn actief in de Nederlandse symfonieorkesten, en hebben ruime ervaring op het gebied van kamermuziek. Wil de Graaf verzorgt de teksten.

Dit seizoen werkt Muziek in Buren samen met Theater Het Heerenlogement in Beusichem en Kunstroute Buren B!zonder. In het weekend van 13 en 14 oktober zijn 20 ateliers in de gemeente Buren geopend voor bezoekers (zie www.kunstrouteburen.nl. Voor het concert zijn kaarten te reserveren via website www.theaterheerenlogement.nl. Kaarten zijn ook te koop bij Betuwe Cadeau, Peperstraat 9 in Buren. Voorafgaand aan het concert en in de pauze is er koffie en thee verkrijgbaar. De kerk is open vanaf 19.30 uur. Muziek in Buren ontving in april jl. de Cultuurprijs 2007 van de gemeente Buren.

---------