Politie Gelderland-Zuid

Politiedag een succes

Tiel/ Wijchen, 13-10-2007 o In Tiel en Wijchen heeft de politie haar deuren vandaag geopend voor het publiek en dat was een succes. Op beide locaties is de opkomst erg goed geweest. Enkele duizenden bezoekers zijn in en om beide politiebureaus geweest. Er kwamen in het bijzonder veel jongeren op deze dag af die interesse toonden in het politievak.

De diensthonden en hun begeleiders trokken veel publiek. In Tiel gaven ze in de ochtend een demonstratie waarbij een pakwerker op verschillende manieren werd gegrepen door een hond. Landelijke Politiedag 2007

Ook waren er bezoekers die zich in het pak durfden te hijsen en zich lieten bijten door een hond. s Middags had deze activiteit in Wijchen ook enorm veel bekijks.

Landelijke Politiedag 2007

Bikers en voertuigen
Daarnaast waren de demonstraties van agenten op mountainbikes (bikers) erg geliefd.

Landelijke Politiedag 2007

Jongeren konden zelf ook een hindernisparcours op een mountainbike afleggen of in de omgeving fietsen met een biker.

Landelijke Politiedag 2007

De dienstvoertuigen van de politie en een pantserwagen van de Koninklijke Marechaussee waren heuse trekpleisters.

Landelijke Politiedag 2007

Werven
De politie had landelijk het thema Beleef het zelf aan de Politiedag gekoppeld om het werven van nieuwe politiemensen centraal te zetten. Zo konden jongeren tijdens het werkontbijt aan tafel schuiven bij de politie. Ook bood het speeddaten geïnteresseerden een mogelijkheid om met de politie in gesprek te gaan.

Landelijke Politiedag 2007

Landelijke Politiedag 2007

Op beide locaties hebben uiteindelijk tientallen jongeren zich aangemeld voor vervolgavonden. Tijdens deze avonden krijgen geïnteresseerden alle aspecten, die komen kijken bij een definitieve aanmelding, uitgelegd. Daarnaast hebben op beide locaties meerdere personen aangegeven direct te zullen solliciteren.

Fysieke test
Eén van de selectiecriteria kon direct geproefd worden bij de fysieke test. Trainers van het opleidingscentrum van de politie begeleidden tientallen jongeren en gaven uiteindelijk een trainingsadvies op maat.

Landelijke Politiedag 2007

Landelijke Politiedag 2007

Enthousiasme
Naast de jongeren (tussen de 16 en 25 jaar) hebben ook vele anderen interesse getoond voor een baan bij de politie. Zowel afgestudeerden als toekomstige leidinggevenden, vrijwillige politie of toekomstige recherchekundigen.
(13)