Gemeente Vlaardingen


Vlaardingen winnaar van Bob Verbiest Cultuurprijs 2007

13 oktober 2007

Het samenwerkingsproject van de Sectie Stadsarchief en Archeologie en het Leids Universitair Medisch Centrum is winnaar van de Bob Verbiest Cultuurprijs 2007.

Op vrijdagavond 12 oktober is in een feestelijke bijeenkomst in de Koningshof in Maassluis bekendgemaakt wie/wat de winnaar is van de Bob Verbiest Cultuurprijs 2007.

Uit de 25 voordrachten is door de 7-koppige jury unaniem gekozen voor De zoektocht naar de oer-Vlaardinger in de personen van Harm Jan Luth en Tim de Ridder.

Het element dat de doorslag gaf, is het feit dat deze zoektocht niet alleen uitblonk door oorspronkelijkheid, publieke participatie en presentatie binnen en buiten de regiogrenzen, maar ook doordat het project de weg ontsluit voor een nadere wetenschappelijke uitwerking waarvan in de verste verte het eind niet valt te voorspellen.

Volgens het juryrapport mag de Zoektocht op één lijn worden gesteld met de vroegere spraakmakende archeologische onderzoekingen die de Vlaardingen-cultuur tot een internationaal cultuurhistorisch begrip hebben gemaakt en misschien zelfs nog meer.

De prijs bestaat uit een fraai bronzen beeld van een dirigent, dat gemaakt is door Carla van den Heuvel-Ruseler, en een geldbedrag van 25.000,-