Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

|     |Apeldoorn - politiebikers betrappen auto-inbreker         |
Surveillerende agenten op een mountainbike hebben zaterdagochtend 13 oktober een 35-jarige man uit diepeveen betrapt die aan de Mathilde Wibautstraat in Apeldoorn in een auto inbrak. Hij is voor verhoor ingesloten.

De politiebikers surveilleerden rond 01.00 uur in de stad toen zij vlakbij een autoalarm hoorden. Ter plaatse gekomen zagen zij een man nog half via een autoraam in een auto gebogen staan. Het ruitje bleek te zijn ingetikt en kennelijk had de man het op de dvd-speler voorzien. De verdachte is aangehouden en van de eigenaresse is een aangifte opgenomen.

|     |Apeldoorn - MSN-en loopt uit de hand                      |
De politie heeft vrijdagavond 12 oktober op de 1e Wormenseweg in Apeldoorn twee jongeren en twee volwassenen aangehouden naar aanleiding van een ruzie waar MSN-uitingen aan vooraf waren gegaan. De politie onderzoekt het incident.

Rond 23.45 uur werd een grote vechtpartij bij een woning aan de 1e Wormenseweg gemeld. Bij de komst van de agenten was het in eerste instantie rustig en trachtten zij een beeld te krijgen van het gebeurde. Duidelijk werd dat MSN-uitlatingen tot een confrontatie hadden geleid.

Tijdens het eerste onderzoek kwamen ook ouders van de betrokken jongelui naar de bewuste woning en was een redelijk gesprek niet mogelijk. Om de rust in de buurt terug te laten keren werd betrokkenen gevorderd om weg te gaan. Eén jongeman (19) weigerde te vertrekken en liep een beet van een politiehond op en werd aangehouden. Een andere jongen (20) die bij de vechtpartij betrokken was werd ook aangehouden.Twee volwassenen (41 en 45) werden voor onderzoek naar het politiebureau gebracht en na verhoor weer in vrijheid gesteld. De politie zet het onderzoek voort.

Einde berichten


---


---


---

---- --